GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-07-2021 22:31

FIRAT EDAŞ’IN ‘ÖZGÜR KUŞLAR’ PROJESİYLE GÖÇMEN KUŞLAR GÜVENDE

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., ‘Özgür Kuşlar’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında, enerji nakil hatlarındaki izolasyon çalışmaları bu yıl da tüm hızıyla devam ediyor.

FIRAT EDAŞ’IN ‘ÖZGÜR KUŞLAR’ PROJESİYLE GÖÇMEN KUŞLAR GÜVENDE
"

Kaliteli ve kesintisiz enerji arzı parolasıyla, sorumluluk bölgesi Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde faaliyetlerini aralıksız sürdüren Fırat EDAŞ, gerçekleştirdiği sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleriyle, hizmet bölgesine değer katmayı sürdürüyor.

 

Göçmen kuşların önemli yol güzergahına sahip hizmet bölgesinde, enerji hatlarında meydana gelen çarpmalara bağlı kuş ölümlerin önüne geçilmesi hedefiyle gerçekleştirdiği yatırımlarına yönelik çalışmalar yürüten Fırat EDAŞ, 2021 yılı itibarıyla başladığı havai şebekelerinde 2.118 direkte izolasyon çalışmasını tamamladı.

 

ÖMER KANDEMİR: “PROJE İLE ENERJİ HATLARINDA ÇARPILMADAN KAYNAKLI KUŞ ÖLÜMLERİ HER YIL AZALIYOR”

Enerji hatlarında çarpılmadan kaynaklı kuş ölümlerinde projenin gerçekleştirildiği ilk yıldan itibaren yapılan çalışmalar sayesinde sorumluluk bölgesinde yaklaşık yüzde 75 oranında azalmanın yaşandığına dikkat çeken Fırat EDAŞ Dağıtım Operasyonları Genel Müdürü Ömer Kandemir, “İklimi ve doğasının yanı sıra barajları, gölleri ve nehirleri ile bölgemiz, göçmen kuşlarının adeta önemli durakları arasındadır. Kuşların önemli yaşamsal alanı haline gelen bu güzergahta, onların gökyüzünde özgürce uçmalarını sağlamak, faaliyet alanımızdaki sorumluluklarımızın başında geliyor. ‘Özgür Kuşlar’ diyerek yola çıktığımız ve sürdürülebilirlik çerçevesinde ele aldığımız projemiz kapsamında, 2021 yılının ilk 6 ayında 1.478 direkte, iletken izolasyonu çalışmaları tamamlanırken; 640 direkte de koruyucu aparatlarla kuşların özgürce uçmaları için gerekli önlemler alındı. Yıl sonuna kadar devam edecek çalışmalar ile bu sayının daha da artırılması hedeflenmektedir” dedi.

 

KANDEMİR: “ÖNCELİĞİMİZ DOĞAL YAŞAMA VE ÇEVREYE SAYGI”

Göçmen kuşların yuvalarında da koruyucu önlemler alarak, yavru kuşların da güvenliğini özenle sağladıklarını belirten Ömer Kandemir, “Ekiplerimizin gerçekleştirdikleri tarama faaliyetleriyle belirlenen göçmen kuşların yuva yaptığı direklerde, enerji tamamen kesilerek, alınan koruyucu önlemler ile kuşların güvenli bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri sağlanıyor” dedi. Kandemir, “Fırat EDAŞ olarak, her zaman müşterilerimize kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti sunmanın yanı sıra, bir diğer önceliğimiz de doğal yaşama ve çevreye saygı olmuştur. Bu bağlamda, Özgür Kuşlar projemizde olduğu gibi bölgemize ve ülkemize değer katacak, sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz” ifadesiyle sürdürülebilirliğe ve toplumsal faydaya dikkat çekti.

AdminAdmin