GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-05-2023 16:41

FIRAT ÜNİVERSİTESİ / FIRAT TTO ISIF’23’DEN ÜÇ ÖDÜLLE DÖNÜYOR

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) 2023’ten Fırat Üniversitesi üç madalya ile döndü.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ / FIRAT TTO ISIF’23’DEN ÜÇ ÖDÜLLE DÖNÜYOR

Fırat Üniversitesi / Fırat TTO 2023 yılı ISIF’23’de Prof. Dr. Ömür AYDOĞMUŞ ve Prof. Dr. Muhammed Fatih TALU’nun “Robot Assisted Frameless Steroactic Brain Biopsy System“ adlı patentinden altın madalya,

Doç. Dr. Furkan SARSILMAZ, Doç. Dr. Mustafa AY ve Dr. Öğr. Üyesi Cafer BAL’ın “A device for Removing Surface Burrs During Friction Mixing Welding“ adlı patentinden gümüş madalya,

Prof. Dr. Hanbey HAZAR ve Arş. Gör. Hüseyin SEVINÇ’in “Low Pressure Drop Bipolar Plate for Fuel Cells“ adlı patentinden bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attılar.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, “Başarılarından ötürü buluş sahibi akademisyenlerimizi kutluyorum. Yerli ve milli teknolojilerin gelişimine ve bunun ekonomimize katma değer olarak yansıması adına Fırat Üniversitesi olarak her türlü desteği sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu konuda gecesini gündüzüne katarak özveri ile çalışan Fırat Üniversitesi akademisyenlerimizi, öğrencilerimizi ve Fırat Teknoknet çalışanlarını tebrik ediyorum” dedi.

AdminAdmin