GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-11-2022 19:34

FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NDE ALİYA İZZETBEGOVİÇ’İN BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ ANLATILDI

Fırat Üniversitesi’nde Dr. Hüseyin Kansu tarafından “Aliya İzzetbegoviç’in Mücadelesi ve Bağımsız Bosna” konulu konferans düzenlendi.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NDE ALİYA İZZETBEGOVİÇ’İN BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ ANLATILDI

Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı olan Aliya İzzetbegoviç’in öğrencisi Yazar ve Çevirmen Dr. Hüseyin Kansu’nun katılımıyla gerçekleştirilen konferansa; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, merhum Aliya İzzetbegoviç’in çok önemli bir değer olduğunu belirtti.

Konuşmacı Dr. Hüseyin Kansu, Aliya İzzetbegoviç’in hürmete değer önemli bir devlet adamı olduğuna değinerek, kendisinin de İzzetbegoviç’in öğrencisi olduğunu vurguladı. Kansu “Aliya İzzetbegoviç vefat etmeden bir gün önce hasta yatağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Başbakan olduğu dönemde “Bosna’yı sizlere emanet ediyorum” demişti. Bu yüzden Bosna, bizlere hem Osmanlı İmparatorluğunun hem de Aliya İzzetbegoviç’in emanetidir” dedi.

AdminAdmin