GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-03-2023 09:58

FÜ HASTANESİNDE DİYABET FARKINDALIĞI TOPLANTISI

Fırat Üniversitesi Hastanesinde Diyabetik Ayak Kliniğinde tedavi gören hastaların farkındalığını arttırmak amacı ile Fırat Üniversitesi Hastanesi Endokrinoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader Uğur’un tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

FÜ HASTANESİNDE DİYABET FARKINDALIĞI TOPLANTISI

Fırat Üniversitesi Hastanesi Endokrinoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader UĞUR, Dünya Sağlık Örgütü’nün 2021 yılı verilerine göre dünyada 537 milyon diyabetli hasta olduğunun bildirildiğini, bu rakamın 2045 yılında 780 milyona çıkacağının ön görüldüğünü ifade etti.

Doç. Dr. Kader UĞUR, ‘Ülkemizde diyabet hastalığının oldukça hızlı ilerlediğini, eğer durdurulmaz ise ilerleyen yıllarda Avrupada birinci sırada yer alacağının ön görüler arasında bulunduğunun altını çizdi’.

Dr. UĞUR, her yıl 6.5 milyon insanın diyabet hastalığından hayatını kaybettiğini, diyabet hastalarının %34’ ünün diyabetik ayak problemleri ile karşılaştıklarının rapor edildiğini, yine hastaların diyabetik ayağa bağlı parmak, ayak ya da uzuv kaybına kadar gitmekte olduklarını söyledi.

Doç. Dr. Kader UĞUR, ‘hem ölüm riski açısından hem de organ hasarı açısından bizlere zararlı olan diyabet hastalığının farkındalığının çok önemli olduğunu ifade etti’.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Endokrinoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader UĞUR, diyabet hastalarının ve diyabetik ayağı olan hastaların eğitimi açısından doktor, hemşire, fizyoterapist, diyetisyen, ve psikologla birlikte hastalara yardımcı olabilmek, hem de daha rahat bir ortam sağlayabilmek ve hastaların farkındalıklarını arttırabilmek amacı ile bir toplantı yaptıklarını, yapılan bu toplantının devamını da ileriki zamanda düşündüklerini söyledi.

AdminAdmin