GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-12-2022 12:06

FÜ Hastanesinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinliği

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ve Ebelik Öğrenci Topluluğu tarafından Fırat Üniversitesi Hastanesi Poliklinik Binası girişinde farkındalık oluşturmak amacı ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinliği düzenledi.

FÜ Hastanesinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinliği

Etkinlikte konuşan Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Nur YILMAZ, kadınların şefkatin, merhametin vücut bulmuş hali olduğunu söyledi.

Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Nur YILMAZ, kadınların her zaman en iyi şeyi hak ettiklerini ve kendilerinin de bugün kadına şiddetle mücadele günü etkinliği kapsamında Fırat Üniversitesi Ebelik Bölümü ve Ebelik Öğrenci Topluluğu olarak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinliği için burada olduklarını dile getirdi.

Ayşe Nur YILMAZ, kadınlara yönelik şiddetin dünyada ve ülkemizde gün geçtikçe arttığını, kadın cinayetlerinin sayısının çok fazla olduğunu, kendilerinin de farkındalık oluşturmak amacı ile bir etkinlik yaptıklarını, kadınların sağlıklı, sevgi ve huzur dolu bir dünyada yaşamalarını ve hiçbir zaman şiddetle karşılaşmamalarını temenni ettiklerini söyledi.

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Nur YILMAZ, şiddetin sadece fiziksel olmadığını, sözel, ekonomik şiddetin de olduğunu, bunlara karşı kadınların farkındalığını arttırmayı amaçladıklarını ifade etti.

AdminAdmin