GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-12-2022 15:25

FÜ'DE 1. YOKSULLUK SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “ 1. Yoksulluk Sempozyumu” düzenlendi.

FÜ'DE 1. YOKSULLUK SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

Prof. Dr. Sabri Ülgener Konferans Salonunda düzenlenen sempozyuma, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner ÖZGEN, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan PEKER, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Çetin ÖZMEN, Akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan PEKER, fakülte olarak ilk defa böyle bir sempozyum düzenlediklerini belirterek, Türkiye’nin Dünya yoksulluğu ile mücadele gönüllülük faaliyetleri hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner ÖZGEN ise üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma- geliştirme ve topluma hizmet gibi önemli görevleri olduğunu ifade ederek, düzenlenen sempozyumun başarılı geçmesini diledi.

Moderatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdunnur YILDIZ’ın yaptığı sempozyumda, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Şükrü YUSUFOĞLU “Yoksulluk ve Sosyal Yardımlar”, Dr. Öğr. Üyesi Emrah Hanifi FIRAT “Yoksulluk Politikaları”, Dr. Öğretim üyesi Ümran Cihan DÜNDAR “Parçalanmış Ailelerde Yoksulluk”, Arş. Gör. Yunus Emre GÜR “Yoksulluğu Azaltmada Teknolojik Uygulamalar” konularında çeşitli bildiriler sundular.

Öte yandan sempozyumda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri de Yoksulluk üzeri yaptıkları araştırma konularını anlattılar.

Sempozyum sonunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından 2022-2023 güz yarıyılında 10 hafta süre ile toplam 40 saat uygulanan “YAT Programı (Yönetim Becerileri, Alan Bilgisi, Teknolojik Yetkinlik)”nı başarı ile tamamlayan öğrencilere belgeleri takdim edildi.

AdminAdmin