GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-03-2022 18:18

FÜ'de 'Yapay Zeka Paneli' Düzenlendi

Fırat Üniversitesi Adli Bilişim Mühendisliği bölümü bünyesinde kurulan Siber Güvenlik Topluluğu tarafından “Yapay Zeka” konulu panel düzenlendi.

FÜ'de 'Yapay Zeka Paneli' Düzenlendi
"

Bahaddin Öğel Konferans salonunda düzenlenen panele çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Panel de konuşan Mühendislik Fakültesi Bilgisayara Mühendisliği Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karaköse bu tür etkinliklerinin yapılmasının önemli olduğunun altını çizerek,"Yapay zekanın insanın yeteneklerini modelleyen bir bilim alanı olduğu düşünüldüğünde bunun üzerine birçok insanın artık günümüzde yapay zekanın ileride insanlığa karşı bir silah olarak kullanılabilme gücüne erişebilmesi gibi bir durum oluşur mu gibi bu tür kanaatlerin oluştuğu dönemde bu tür etkinliklerin yapılması son derece önemli bu konudaki farkındalıkların ve çalışmaların arttırılması açısından. Bizim Fırat Üniversitesi’nde de yapay zekayla ilgili ayrı bir bölüm açılmasının planlandığı ülkemizin bir çok üniversitesinde yapay zeka bölümlerinin hızlınaca açılmaya döndüğü Cumhurbaşkanlığı Yapay Zeka strateji belgesinde belirli bir süre içerisinde binlerce yapay zeka alanında uzman araştırmacıların yetiştirilmesi gerektiği ülkenin buna ihtiyacı olduğu gibi bir tespitin yapıldığı durumda bu tür etkinliklerin özellikle lisans eğitimindeki öğrencilere katkı sunması açısından oldukça katkı sağlayacağı kanaatindeyim” dedi.

 

Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Öğr. Üyesi Doç. Dr. Fatih Özkaynak ise,  panelin içeriğinden bahsetti.  Özkaynak, “Aslında hayatlarımızın dijitalleştiği bu dönemde herkesin her ortamda konuştuğu 3 başlık var. Bunlar; Yapay zeka, nesnelerin interneti ve büyük veri. Bu 3 konu başlığının merkezinde hep veri kavramı yer alıyor. Dijital hayatlarımızın yeni döneminde dijital hayatlarımızın petrolü olarak, veri gösteriliyor. Biz bu verini güvenliği ileriki dönemlerde çok ciddi problemlere sebep olacak. Bugünkü panelde yapay zekayla beraber veri güvenlik problemlerine, önümüzdeki fırsatlara neler yapacağımız konusunda öğrencilerimizi bilgilendireceğiz” dedi.

 

Adli Bilişim Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Türker Tuncer, Fırat Üniversitesi’nin yapay zeka alanında gelişmiş bir üniversite olduğunu söyledi. Tuncer, “Fırat Üniversitesi Yapay zeka alanında çok gelişmiş bir üniversite. Ayrıca bilgisayar bilimlerinde en son Türkiye’de 4. Oldu. Burada farklı disiplinlerden hocalarımız var. Tıp fakültesinden hocalarımız var, Bilgisayar Mühendisliğinden hocalarımız var Yazılım Mühendisliğinden hocalarımız var bu hocalarımızın bilgi ver tecrübesini öğrencilerimize aktarmak için bu paneli düzenledik” dedi.

 

Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Tarık Kıvrak ise yapay zekanın tıp alanındaki yerine değindi. Kıvrak, “Bende Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi olduğum için naçizane bu konuyla da ilgilendiğim için öncelikli olarak kendi alanım olmakla birlikte tüm tıp alanında yapay zekanın şimdiki durumu gelecek ne olacağı, insanlığı faydalı zararlı yönleriyle yapay zekanın sağlık alanına girmesiyle birlikte nelerin beklediğiyle alakalı güzel bir panel olacağını tahmin ediyorum” dedi.

AdminAdmin