GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-09-2022 14:23

GENÇLİK KAMPLARINA ELAZIĞ’DAN 840 GENÇ KATILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığının yürüttüğü geniş kapsamlı programlar arasında yer alan Bir Kardeşlik İklimi Gençlik Kampları son kafilenin uğurlanmasıyla sona erdi.

GENÇLİK KAMPLARINA ELAZIĞ’DAN 840 GENÇ KATILDI

Yaz dönemi boyunca düzenlenen kamplar Doğa ve Deniz olmak üzere ikiye ayrılarak Kadın ve Erkek kampçıların ayrı dönemlerde farklı tarihlerde 81 il gençliğini buluşturarak Kardeşlik İklimi oluşturuyor. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı faaliyetlerini sürdüren Elazığ Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezince koordinesi sağlanan ve Nisan aylarında başvuruya açılan Kamplar Temmuz ayının ilk haftasında ilk kafilesini yolculamasıyla Kamp Dönemi başladı. 6 gün süren kamp boyunca Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan Kamp alanlarına katılımcıların ulaşım yol ve yemek giderleri, konaklamaları tamamıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak karşılanmaktadır. 


14 Şehir, 21 Kamp Yeri ve toplamda 840 Genç bu imkanlardan faydalandırılmıştır. Toplama Merkezi Elazığ olması dolayısıyla şehrimize ayrılan kontenjan sayısı 18, Muş, Bingöl ve Tunceli illerine ayrılan kontenjan sayısı 8 kişi olarak belirlenmiş ancak katılımcı illerden eksik olarak gelen kontenjanlar, Gençlik Merkezi olarak Elazığ kontenjanına dahil edilerek kampa katılımları sağlanmıştır. 


Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Gençlerin yoğun olarak talep ettiği ve Bakanlığımızın büyük programlarından biri olan Gençlik Kampları yaz dönemi sona erdi. Gerek Bakanlık olarak gerekse İl Müdürlüğü olarak tamamıyla ücretsiz olarak sunduğumuz imkanlardan biri olan Gençlik Kampları, sadece kamp olarak gençlerimiz için bir tatil fırsatı aslında. Okullarında kapanmasıyla birlikte başlayan kamp dönemi okulların açılmasıyla birlikte sona eriyor. Tabi bu sadece yaz dönemi için geçerli değil bunun haricinde Tematik Kamp, Kış Kampı, Çadır Kamp, Anne-Kız Kampı ve Baba-Oğul Kampı, Sosyal Uyum Kampı, Bakanlığımızın düzenlediği ve eğitim öğretim dönemi içerisinde de düzenlenen kamplar. Türkiye’nin farklı illerinden gelen bütün gençleri tek çatı altından toplayan ve Kardeşlik İklimi oluşturan kamplarımız oldukça değerli ve bir çok genci birbiriyle kaynaştıran bir durum. 


BİR KARDEŞLİK İKLİMİ 14 ŞEHİRDE


Elazığ’dan toplamda 840, sadece şehrimizden 540 genç; Bursa, Kırşehir, Hatay, Mersin, Antalya, Samsun, Kocaeli, İstanbul, Aydın Manisa, Rize, Kastamonu, Konya ve Trabzon illerinde bulunan Kamp alanlarında yer aldılar. Önemli bir çalışma ve şehrimizden daha fazla gencimizin bu imkanlardan faydalanması ve gönderebilmek adına çalışmalarımız duyurularımız ve çağrılarımızı güncel olarak yapıyor ve davet ediyoruz. Sağladıkları imkanlar ve her daim Gençlerimizin arkasında olan başta Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmak üzere, Bakanlığımız teşkilatına ve yerelde titizlikle yürüttükleri çalışmalarından dolayı Gençlik Merkezimize teşekkür ediyor, şükranlarımızı arz ediyoruz. İfadelerine yer verildi.

AdminAdmin