GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-04-2021 23:12

Genel Başkan Ümit Karataş'tan Sağlık Bakanına Çağrı

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş; Pandemi nedeniyle azalan sağlık hizmetleri nedeniyle gelirleri düşen sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin tavandan yapılmaya devam edilmesini istedi.

Genel Başkan Ümit Karataş'tan Sağlık Bakanına Çağrı
"

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya gönderdiği yazıyla; pandemi sürecinin devam ettiğini, belirterek, “Pandemi koşulları nedeniyle hastanelerimizde doktorlarımızın poliklinik sayılarının ve hastalarının sınırlandırılması, elektif ameliyat ve endoskopi vb işlemleri yapmamaları nedeni ile normal döneme göre gelirleri %75 azalmıştır” dedi.

Hastane idareleri de haklı olarak Pandemi nedeniyle poliklinik sayılarını kısıtladığını, randevusuz hasta bakılmasını yasakladığını, elektif ameliyat yapılmasına izin vermediğini ve endoskopi vb. işlemlerin acil olanları dışında yapılmaması şeklinde karar aldıklarını da hatırlatan Başkan Karataş, şu talepte bulundu;“Bu sayılan gerekçeler çalışanların müdahale edip düzelteceği faktörler değildir. Bu durum sonucu hastaneler döner dağıtacak kadar fatura kesemeyeceğinden dolayı tüm çalışanlar mağdur olacaktır. Başhekimlikler belirsiz süreye kadar döner ve nöbet parası dağıtamayacaklarını sağlık çalışanlarına söylemektedirler.Sağlık çalışanlarımız buna rağmen öz veri ile çalışmaktadır. Ancak aylık olarak sabit bir geliri olan çalışanların bu gelirleri nerede ise yarı oranında azalınca ciddi düzeyde ekonomik sıkıntılar yaşanmaya başladığı ortadadır. Kendi elinde olmayan faktörler nedeniyle ekonomik olarak sıkıntıya düşen sağlık çalışanları maalesef aile ekonomilerinin derdine düşmüşler ve çalışma motivasyonları bozulmaya başlamıştır. Bu sıkıntılı Pandemi Döneminde Savaşın en önünde mücadele eden sağlık çalışanlarını yalnız bırakmayacağınıza olan inancımız sonsuz olup Pandemi süreci bitinceye kadar tüm sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin tavandan yapılması için gerekli talimatı vereceğinize olan inancımız sonsuzdur. Saygılarımla” dedi.

AdminAdmin