GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-05-2021 18:31

Gerçek Kişi Tacir ve Esnafa Yönelik Açıklanan Hibe Destek Paketi Detayları Belirlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 17 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından gerçek kişi tacir ve esnafa yönelik uygulanacak olan hibe destek paketi detayları ve yararlanacak işletmelerin NACE Kodları Resmi Gazetede yayımlandı.

Gerçek Kişi Tacir ve Esnafa Yönelik Açıklanan Hibe Destek Paketi Detayları Belirlendi
"

Bahis konusu olan Karar’ın 3. Maddesi’nde; ‘’Hibe desteğinin, tek seferde ödenmek üzere, ekonomik faaliyet konuları Bakanlık tarafından belirlenen iki ayrı grup için 5.000 Türk Lirası ve 3.000 Türk Lirası olduğu ayrıca, hibe desteğinden 17/5/2021 tarihi itibariyle gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkaarlar ile gerçek kişi tacirlerin, esas faaliyet konuları üzerinden faydalanabileceği’’ yer almaktadır.

Hibe desteği başvurularının 25 Mayıs 2021 tarihinden itibaren 1 ay boyunca e-devlet üzerinden yapılabileceği belirtilmektedir.

Esnaf ve Sanatkârlar ile Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Hibe Desteği Hakkında Karar ile 1. ve 2. Gruba ilişkin (NACE Kodlarını içeren) esas faaliyet konuları listeleri Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın www.elazigtso.ogr.tr internet sitesinde yayınlandı.

AdminAdmin