GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-06-2021 15:55

Göl Köyünde İlk Lavanta Hasadı Gerçekleşti

Son yıllarda bitkisel üretimde ürün çeşitliliğinin artırılması amacıyla Elazığ'da yapılan çalışmalar meyvelerini veriyor. Elazığ İli Göl Köyünde ekimi yapılan ve bölge çiftçilerine alternatif ürün olması hedeflenen lavantanın hasadı İl Müdürü Turan KARAHAN’ın katılımıyla gerçekleşti.

Göl Köyünde İlk Lavanta Hasadı Gerçekleşti
"

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Müdürü KARAHAN; “Son zamanlarda ülkemizin çeşitli bölgelerinde çiftçilerimiz alternatif tarım uygulaması gerçekleştirmektedir. Bölgemiz için de alternatif olabilecek tarımsal ürün grupları arasında tıbbi ve aromatik bitkiler yer almaktadır. Bu kapsamda İlimiz Göl köyünde kendi imkanları ile bir yıl önce 3 dekar alanda lavanta dikimi gerçekleştiren Gülsüm KAYA isimli genç çiftçimizin lavanta hasat gününe katıldık.

Üreticimiz, İl Müdürlüğü olarak yetiştiriciliğinin yapılmasını önerdiğimiz, kurağa dayanıklı angustofolia sevtapolis türünü yetiştirdi. Günümüzde küresel ısınma etkilerinin, ürün yetiştirilmesinde önümüzdeki yıllarda ciddi sorun olarak karşımıza çıkacağı öngörüsü, bu bitkiyi ve kurağa dayanıklı diğer alternatif bitkilerin önemini artırdığını” belirtti.

İl Müdürü KARAHAN; temizlik, parfüm ve tıbbi olarak geniş kullanım alanları olan bu bitkinin uçucu yağının satışında Türkiye Tıbbi Bitkiler Federasyon Başkanı ve üyelerinin ilimizde katıldıkları toplantıda alım garantisi verdiklerini ifade etti.

AdminAdmin