GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-02-2023 17:02

GSİM DEPREMZEDELERİN SAĞLIĞI İÇİN DEZENFEKTE EDİYOR

Kahramanmaraş ve çevre illerden gelen depremzedeler için Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olan Elazığ Yurtlarında, ikame ettirilen vatandaşların sağlığı için hijyen çalışmaları gerçekleştiriliyor.

GSİM DEPREMZEDELERİN SAĞLIĞI İÇİN DEZENFEKTE EDİYOR

Ahmet Kabaklı Öğrenci Yurdunda kalan 1700’ü aşkın depremzede, bulundukları ve vakit geçirdiği her alan da özellikle insan sirkülasyonunun yoğun olduğu yerlerde bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek adına Yurtlarda hijyen ve dezenfekte çalışmaları yapılıyor. Yemekhane, lavabo, Genç Ofisi, Mescit, Eğitim Odaları, Çocuk Kreşi ve Yurt içerisinde bulunan kuaför olmak üzere tüm yaşam alanları dezenfekte ediliyor.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “ Ülkece zor günlerden geçiyoruz fakat bu zor günlerin üstesinden birlik ve beraberlik içerisinde yediden yetmişe herkesin elini taşın altına koymasıyla beraber gelmeye çalışıyoruz. Bizde Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen ve birçok çevre illerden gelen depremzedelerimize Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Ahmet Kabaklı Öğrenci Yurdumuzun kapılarını açarak sıcak bir ortam, sıcak yemek ve yine depremin en çok etkilediği çocuklarımızın psikolojileri açısından psikososyal yardımlarla iyileştirerek destek olmaya ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Tabi depremzedelerimizin hijyenini de ayrı bir şekilde düşünüyoruz ve gerek ortak alanlar gerekse odalarında bulunan lavaboları dezenfekte ederek salgın hastalık ve bulaş riski yüksek olan alanlarda önlemler alıyor ve ilaçlıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

AdminAdmin