GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-11-2022 13:54

HAZARSAM Başkanı Çoban, Karakoçan Projesini Açıkladı

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof.Dr. Bilal çoban yaptığı açıklamayla başlatmış oldukları uzun soluklu çalışmalarının tümünü bitirdiklerini söyledi.

HAZARSAM Başkanı Çoban, Karakoçan Projesini Açıkladı

2023 Türkiye 2034 Elazığ sloganıyla başlatmış oldukları proje çalışmalarında Elazığ’ın kurtuluş Planı ile alakalı 10 ilçe ve 10 sektör bazlı projelerinin tümünü Elazığ kamuoyu ve şehir dinamikleriyle paylaştıklarını ifade eden Başkan Çoban bundan böyle zaman icraat zamanıdır diyerek şehrin yerel dinamiklerini aksiyon almaya davet etti.

HAZARSAM olarak geçmişte hazırlanan 2040 Yılı Elazığ Planına; 2040 Yılı Elazığ’ı bitirme Planı diye itiraz ettiklerini ve bu itirazlarının yaşanan gelişmelerle kendilerini haklı çıkardığını ifade eden Başkan Çoban o dönem iyi ki de itiraz etmişiz. Dolayısıyla bu haftaki Karakoçan’ın kurtuluş planını hazırlarken bir kez daha anladık ki 2040 Planına 2034 Yılı Karakoçan’ın Kurtuluş Planı ile müdahale etmek mecburiyetindeyiz, aksi takdirde gelişmeye, kalkınmaya ve her yönüyle 2034’de yürürken Elazığ hatta bölge için çok büyük önemlere haiz olan Karakoçan İlçemizi kısır bir döngü içerisinde yerinde saymaya mahkum edebiliriz dedi.

Bu hafta Karakoçan’ın kurutuluş Planı ile ilgili çalışmalarını paylaştıklarını ifade eden Başkan çoban, açıklamasında şunları kaydetti: 1936 yılında İlçe olan ve gerek tarımsal gerekse hayvancılık yönünden başlı başına bir zenginliği bağrında barındıran Karakoçan’ın sahip olduğu fırsatların değerlendirilip tehditlerinin bertaraf edilmesiyle Elazığ’ın 2034 yolunda giderken kurtuluşuna büyük bir katkı sunacaktır.

Bugün Karakoçan İlçemiz; yurtdışında bulunan Karakoçanlıların ilçemize her ay gönderdikleri yaklaşık 500 Bin Euro ile ekonomiye ciddi oranda bir katkı sunmaktadır. İlçeye gurbetçilerimiz tarafından her ay gönderilen bu kadar paranın düzenli yönetilmesi bile sağlanırsa Karakoçan kalkınmada öncelikli ilçelerimizden biri olabilme potansiyeline sahiptir.

Bütün bunların haricinde her yıl düzenli olarak Karakoçan’a Avrupa’dan gelen yerli ve yabancı turistlerin İlçede bulunan Golan Kaplıcalarını ziyaret edip konaklamaları sağlık turizminin yanı sıra İlçe ve şehrin tanıtımına da büyük kakı sunacaktır"

AdminAdmin