GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-01-2023 12:08

İlk Kez Uygulanan Kış Okulu Uygulamasına Büyük İlgi

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz okulu kapsamını genişleterek bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de tüm kursları açma kararı aldı. "Bilim", "sanat", "matematik" ve "İngilizce" olmak üzere 4 alanda açılan ücretsiz kurslar öğrencilerden yoğun ilgi görüyor.

İlk Kez Uygulanan Kış Okulu Uygulamasına Büyük İlgi

Bu yıl ilk defa yarıyıl tatilinde açılan kurslar 5 Şubat Pazar gününe kadar sürecek.

Matematik ve İngilizce derslerinde açılan kurslarda, 4. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrenciler için belirlenen 5 grupta etkinlik yapılıyor. Öğrenciler bu kursların her ikisine de başvurabiliyor. Öğrenciler bir dersten günlük 2, haftada 10, toplam 20 saatlik programlara katılıyor. İki kursa katılan öğrenci, iki haftada toplam 40 saat ders almış olacak. Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) destekleme ve yetiştirme kurslarında ise bilim ve sanat alanlarında her bir atölye programı, günlük en fazla 4 saat olmak üzere toplam 16 saat olarak planlandı. Bir öğrenci, en fazla iki farklı atölye veya ders grubundan BİLSEM destekleme ve yetiştirme kursuna devam edebiliyor. Öğrenciler haftalık 16, toplam 32 saat atölyelere katılabilecek.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet YİĞİT Bakanlık tarafından bu yıl ilk defa uygulanan Kış Okulu programı kapsamında düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına öğrencilerin eksiklerini tamamlamak için büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Bilim, sanat, matematik ve İngilizce olmak üzere 4 alanda açılan kurslara 30 okulumuzda devam edildiğini ifade eden Müdür YİĞİT, Elazığ’da bu yıl ilk defa açılan Kış Okulu’na il genelinde açılan 48 okuldaki 76 kursta 762 öğrencinin devam ettiği bilgisini verdi.

AdminAdmin