GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-04-2021 17:30

'İyiliğe Uçanlar'dan Elazığ'a anaokulu

Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Bu kapsamda 'İyiliğe Uçanlar Uluslararası İnsani Yardım Derneği' tarafından yapılan anaokulu düzenlenen törenle açıldı.

'İyiliğe Uçanlar'dan Elazığ'a anaokulu
" Haberin Videosu : 'İyiliğe Uçanlar'dan Elazığ'a anaokulu

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından yaraların sarılması için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda depremden hasar gören okulların yerine yenilerinin de yapımı sürüyor. Türk Hava Yolları'nda çalışan kabin memurlarının oluşturduğu 'İyiliğe Uçanlar Uluslararası İnsani Yardım Derneği' tarafından 450 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 1600 metrekare alan üzerine kurulu 5 sınıfı ve 1 yemekhanesi ile 250 öğrenci kapasiteli anaokulu düzenlenen törenle açıldı.Törene Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Milletvekili Zülfü Demirbağ, 8. Kolordu Komutanı Vekili Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin, İyiliğe Uçanlar Uluslararası İnsani Yardım Derneği Başkanı Sinem Güldal, davetliler ve öğrenciler katıldı. Yapılan konuşmalarının ardından kurdele kesimiyle yapılan anaokulu hizmete girdi.

 

İyiliğe Uçanlar Derneği Başkanı Sinem Güldal, 24 Ocak günü çocukların depremle sarsılan umutlarını yeşertebilmek için 1 yıl önce okul yapımına başladıklarını belirterek şunları söyledi,"Yolculuğumuzda 5 büyük felaketle sınandık. Hatta birinin hala eli yakamızda ama umudumuzu, inancımızı kaybedecek bir lüksümüz hiç olmadı. Çocuklarımızın geleceğini yıkıntıların arasından çekip çıkardık. Bir çocuğun gelişimi ve sağlıklı bir birey olabilmesi için okul öncesi eğitimin önemini hepimiz biliyoruz. Ancak ve ancak sağlam temelli nesiller sağlam temelli bir geleceğin mimarları olabilirler. Burası mesleğini aşkla yapan öğretmenlerimiz sayesinde vatana millete hayırlı, pırıl pırıl evlatlar yetiştiren bir eğitim yuvası olacaktır"

Elazığ Valisi Erkaya Yırık konuşmasında şu ifadeleri kullandı," 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşundan bugüne 101 yıl geçmiş. Yani bir asrı devirmiş ve bir asırdır bugünü çocuklarımızın bayramı olarak ve milli egemenlik günü olarak kutlamaktayız. Ocak ayında deprem yaşamış, 41 canını kaybetmiş, binlerce insanını yaralı olarak kurtarmış ve binlerce binası yıkılmış Elazığ'ımızda yaraları halen sarmaya devam ediyoruz. Anaokulunda eğitim alan çocuklarımız gelecek yıllarda, ileriki yıllarda daha başarılı oluyor. Belki bulunduğumuz yerlerde vakti ile anaokulu yoktu, anasınıfları yoktu ama artık geldiğimiz noktada çok şükür son 20 yıldır ülkemizde her köşesinde bakın burası TOKİ konutları yeni yapılan bir alan ve burada devletimiz STK işbirliği ile son derece güzel bir anaokulunu burada inşa etmiş durumda. Allah kendilerinden razı olsun, ellerine sağlık"

Haberin Galerisi : 'İyiliğe Uçanlar'dan Elazığ'a anaokulu
AdminAdmin