GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-10-2022 14:21

Kadın muhtarlar için köylere güvenlik kameraları kuruluyor

Elazığ'da Valilik İl Özel İdaresi ve Jandarma koordinesinde kadın muhtarların köylerine ve belirlenen kritik noktalara güvenlik kamera sistemi kuruluyor. Sistem sayesinde can ve mal güvenliğinin sağlanması ile asayiş olaylarının önlenmesi amaçlanıyor.

Kadın muhtarlar için köylere güvenlik kameraları kuruluyor

Elazığ Valiliği İl Özel İdaresi desteği ve Elazığ İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde kamu düzeni ile can ve mal güvenliğinin sağlanması, başta hırsızlık, gasp ve dolandırıcılık olmak üzere her türlü suçun önlenmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla kadın muhtarların görev yaptığı köyler ile İl Jandarma Komutanlığınca tespit edilen toplam 21 noktaya yaklaşık 1 milyon lira harcanarak 42 sabit ve 2 hareketli kameradan oluşan son teknoloji "Güvenlik Kamerası Sistemi" kurulmaya başlandı. Bu sayede kadın muhtarların son teknoloji ile tanışması sağlanarak güvenli bir ortamda çalışmaları hedefleniyor.

 

 

Koparuşağı köyü muhtarı Gülcan Çeşme,"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin kadın muhtarlara verdiği değeri bir kez daha göstererek köyümüze ve evlerimize güvenliğimiz açısından kamera taktırmıştır. Şu anda köyümüzde ve geçiş noktalarına 5 kamera sistemi takılı. Can güvenliği ve biz muhtarların güvenliğinden dolayı kameralar takıldı. Köylerde hırsızlık olmuyor ama kendisine şahsım ve diğer muhtarlar adına teşekkür ederim"diye konuştu.

 

Temur köyü muhtarı Emine Altuntaş ise,"Kamera sisteminden güvenliğimiz konusunda çok memnun kaldık. Bilakis kadın muhtarlar için çok iyi oldu. Etrafta hırsızlık olabilir, diğer olaylar olabilir. Erkek muhtardan ziyade kadın muhtarlar için çok önemliydi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum"dedi.

 

 

Elazığ İl Özel İdaresi Elektrik ve Elektronik Mühendisi Gamze Yıldız, İçişleri Bakanlığı, Valilik ve Jandarma Koordinesinde 21 noktaya kamera kurulumunun gerçekleşeceğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti,"Kamu düzeni ve güvenliği ile kişilerin can ve mal emniyetinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, trafik güvenliği ve kontrolünün sağlanması amacıyla jandarmanın belirlemiş olduğu kritik noktalara görüntüleme sistemleri kurulacaktır. Bunun için özel kamera direkleri kullanılmıştır. Aynı zamanda 13 noktada 42 sabit kamera ile jandarmanın belirlemiş olduğu noktaları görüntüleme kayıt cihazımızla birlikte izleme yapılacaktır. İki noktada da iki hareketli kamera ile görüntüleme sağlanacaktır. Sugözü mahallesi, Yemişlik mahallesi, Arındık, Hankendi, Gölköy, Sütlüce, Günbağı, Gümüşbağlar ve merkezde 13 noktamız mevcuttur. Bununla birlikte kadın muhtarlarımızı önemsediğimiz için ve onların teknoloji ile daha yakından tanışmalarını sağlamak amacıyla pozitif ayrımcılık yapmış bulunmaktayız. Kadın mühendis olarak da bununla gurur duymaktayım. 8 farklı köyümüzde 16 kameramız, görüntüleme sistemimiz ve kayıt cihazımızı kadın muhtarlarımızın daha rahat çalışmalarını sağlamak amacıyla kurmuş bulunmaktayız"

AdminAdmin