GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-07-2021 11:28

Kars'ta gözüne havai fişek isabet eden hasta Elazığ'da tedavi altında

Kars'ta, patlattığı havai fişeğin gözüne gelmesi sonucu görme yetisini kaybeden Kerem Güneş(15), Elazığ'da tedavi altına alındı. Güneş için ilk olarak göz bütünlüğünün korunması için ameliyat yapılacak.

Kars'ta gözüne havai fişek isabet eden hasta Elazığ'da tedavi altında
"

Olay dün saat 19.00 sıralarında Kars ili merkezindeki Bülbül mahallesinde meydana geldi. İşten çıkan 15 yaşındaki Kerem Güneş, arkadaş grubu ile birlikte yerde gördükleri havai fişekleri patlatmaya başladı. Patlayan havai fişeklerden biri Güneş'in sol gözüne isabet etti. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine Kars Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Güneş, daha sonra Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan muayenede ciddi şekilde yaralanan sol göz görme yetisini tamamen kaybederken yapılacak ameliyatla sol gözün bütünlüğünün sağlanması planlanıyor.

 

Kerem Güneş'in Babası Şerafettin Güneş, oğlunun eve gelirken havai fişeği patlatıp gözüne geldiğini ve devlet hastanesine geldiğini belirterek şunları söyledi,"Ben köyden geldiğimde baktım çocuk orada kan kusuyor. Ambulansla gece 2'de kalkıp buraya getirdim. Saat 8 buçuk 9 arası buraya geldik. Benim canım yandı, başkasının canı yanmasın. Gelip bakacaklar, yarın ameliyata alacaklar"

Fırat Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doçent Doktor Mehmet Balbaba, hastanın Kars'tan hastaneye intikal ettiğini dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti,"Hastamızın havai fişek yaralanması geçirdiğini ve sol gözünde ciddi bir hasar olduğunu ilk muayenemizde müşahede ettik. Hastamızda planladığımız şey ışık hissi olmamasına rağmen glob bütünlüğünü sağlamayı planlıyoruz. Bunda başarılı olamazsak bir protez altyapısı oluşturup hastamızın bundan sonraki yaşantısını kozmetik olarak daha rahat geçirmesini sağlamaya çalışacağız"

 

Kerem Güneş ise, "işten çıkınca boş bir arazide 3 tane havai fişek bulduk. Arkadaşlarla patlatalım dedik. Bir tanesi gözüme denk geldi."dedi.

AdminAdmin