GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-05-2022 15:03

Kick Boksta Dünya Üçüncüsü Elazığ'dan

Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Berdan Şimşek, "7.Uluslararası Dünya Kick Box Kupası'nda 3’üncü oldu. 51 ülkeden 3100 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada genç sporcu, hedefinin Milli Takım olduğunu söyledi.

Kick Boksta Dünya Üçüncüsü Elazığ'dan
"

Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11/B Halkla İlişkiler ve Organizasyon Alanı öğrencisi Berdan Şimşek, İstanbul'da düzenlenen "7.Uluslararası Dünya Kick Box Kupası" nda 3. oldu.
12-15 Mayıs tarihlerinde Büyükçekmece TÜYAP Fuar Alanı'nda düzenlenen yarışmaya aralarında İspanya, İtalya ve Fransa gibi ülkelerinde yer aldığı 51 ülkeden ve Türkiye genelindeki 81 ilden 3100 sporcu katıldı. 81 kg "full kontak"ta ringe çıkan öğrencimiz, çıktığı 2 müsabakada Kazak ve Fas'lı rakiplerini saf dışı bırakarak klasmanında dünya üçüncüsü olma başarısını gösterdi.

 

"Ailemin ve antrenörümün desteği çok büyüktü"

Turnuvada elde ettiği başarıyla göğsümüzü kabartan Şimşek, yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiğini ifade ederek şu ifadeleri kullandı: "Turnuvadan 35 gün önce hazırlıklara başladık. Sabah 5'te koşu, sonrasında okul ve akşam 10'a kadar antrenman olmak üzere yoğun bir programda çalıştım. Bu süreçte ailemin ve antrenörümün desteği çok büyüktü."

 

Hedef Milli Takım'da Şampiyonluk

Elazığ'a dönüşte davul-zurnayla karşılanan ve çevresi tarafından yoğun ilgi gösterilen Şimşek,  ringe çıkarken heyecan hissettiğini ancak ilk yumruğu atınca bu heyecanının kaybolduğunu belirtti. Başarılı sporcumuz, üçüncülüğün kendisi için yeterli olmadığını, daha sıkı çalışıp Milli Takım'da şampiyon olmak istediğini de sözlerine ekledi.

AdminAdmin