GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-04-2021 16:33

Kısa Çalışma Ödeneği 3 Daha Devam Edecek

TOBB ile birlikte Elazığ TSO tarafından uzun bir süreden beri gündemde tutulan ve ilgili bakanlıklardan talep edilen Kısa Çalışma Ödeneğinin sektör ayrımı yapılmaksızın Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayacak şekilde devam etme kararı alındı. Ayrıca Turizm sektöründe Mayısta sona erecek olan KDV indirimlerinin de Haziran sonuna kadar devam etmesine karar verildi.

Kısa Çalışma Ödeneği 3 Daha Devam Edecek
"

Turizm Haftası dolayısıyla turizm sektörü temsilcileriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toplantıda, turizm sektörünün sorunlarını, beklentilerini gözden geçirdiklerini, sektörel kazanımları nasıl daha ileri götürebileceklerini ele aldıklarını aktararak, kısa çalışma ödeneğinin tüm sektörler için haziran sonuna kadar uzatılacağını açıkladı. Turizmcilere KDV müjdesi de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turizm sektöründe mayısta sona erecek KDV indirimlerinin haziran sonuna kadar devam etmesine karar verildiğini ifade etti. Kısa çalışma uygulaması 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayacak şekilde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yapılacak.

 

Ciddi Manada İstihdam Kayıpları Başlamıştı

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan Kısa çalışmanın 31 Mart'ta sona ermesiyle bu işçilerin önemli bir kısmının ücretsiz izne çıkartıldığını ifade ederek, “TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklığlu tarafından geçtiğimiz hafta yine gündeme taşınan bu konu iş dünyasının çok ivedi şekilde beklediği bir husustu. Oda olarak TOBB nezdinde bu konuyu bir çok kez dile getirerek COVİD-19 sürecinde bir çok sektörün zaten çok zor durumda olduğunu ifade etmiş ve istihdam kaybının ciddi boyutlara ulaşmaması için çok ivedi şekilde bu desteğe ihtiyaç olduğunu vurgulamıştık. Son derece doğru ve yerinde bir karar alınmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımıza iş dünyası adına şükranlarımızı sunuyoruz. Ancak COVİD-19 sürecinin tüm olumsuzlukları devam etmektedir. Bu desteğin yıl sonuna kadar devamı, yine turizm sektörü için uygulanan KDV indirimlerinin de Haziran sonuna kadar değil yıl sonuna kadar devam etmesini arzu ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

AdminAdmin