GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-07-2021 16:08

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 'Federasyon görüşmelerindeki niyet bizleri Rum'a yama yapmak'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Elazığ'daki ziyaretleri kapsamında 'Geçmişten Günümüze Kıbrıs Türk'ünün Mücadelesi' konulu konferansa katıldı. Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasında,"Federasyon görüşmeleri içerisinde niyet edilen tek egemenlik çatısı altında bizleri bir bakıma Rum'a yama yapmak. Biz buna hiçbir zaman müsaade edemeyiz"dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 'Federasyon görüşmelerindeki niyet bizleri Rum'a yama yapmak'
"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Elazığ'daki programı kapsamında bugün ilk olarak Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş'ı ziyaret etti. Daha sonra Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 'Geçmişten Günümüze Kıbrıs Türk'ünün Mücadelesi' konulu konferansa katılarak bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Tatar'a Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, 8. Kolordu Komutanı Vekili Tuğgeneral Saadettin Alp Ergin, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ve İlhan ailesi eşlik etti. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın konuşmasından sonra kendisine Rektör Fahrettin Göktaş tarafından fahri doktora belgesi verilirken Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise Fahri Hemşerilik Beratı ve Elazığ'ın meşhur 8 köşeli şapkasını takdim etti.

 

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yaptığı konuşmada Elazığ'a gerçekleştirdiği ziyaretin anlamlı olduğunu ve Kanlı Noel olayının hiçbir zaman hafızalardan silinmeyeceğini belirterek şunları söyledi,"Kıbrıs'ta bir mücadele vardır. Bu mücadelenin şehitleri vardır, bu mücadele hala devam etmektedir, bir süreç vardır. Bu süreçte de tarihimizi unutmayacağız çünkü unutursak gelecekte nerede olacağımızı bilemeyiz. O bakımdan Kıbrıs'ın tarihini iyi bilmek lazım. 3 hafta sonra 20 Temmuz'da 1974'ün 47. yıl dönümünü kutlayacağız. O gün de kurban bayramımızın ilk günüdür. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büyük bir heyetle Kıbrıs'a gelecektir, büyük bir tören olacaktır çünkü iki bayramı aynı anda kutlayacağız. Dolayısıyla 1974'ten 47 yıl sonra Kıbrıs'ta barış devam etmektedir. Biz eğer egemenliğimizi kabul ettiremezsek, tescil ettiremezsek uzun vadede bizi burada yine aynı tehlikeler bekler. Çünkü yıllardır bu federasyon görüşmeleri içerisinde niyet edilen tek egemenlik çatısı altında bizleri bir bakıma Rum'a yama yapmak. Biz buna hiçbir zaman müsaade edemeyiz. Dolayısıyla milli menfaatlerimiz, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler, enerji kaynakları bakımından stratejik olarak gerek Mavi Vatan'da gerek hava sahasında gerek su öz kanal ve Libya'ya kadar uzanan bu bölgenin stratejisine baktığımızda Türk hükümetinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da söyledikleri ve gelen aşamadaki duruş bundan sonra bizim politikamız Kıbrıs'ta egemenliğimizin ve dolayısı ile Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kabul görmesi ile Türkiye Cumhuriyeti ile olan antlaşmalar, sözleşmeler ve bağlantılarımızın daha da güçlendirilmesi ve haliyle huzur, güvenlik ve rahatlık içerisinde o bölgede varlığımızı sürdürebilmemiz. İki eşit egemen bağımsız devletin yan yana ve işbirliği içerisinde o şekilde bir anlayışın kabul edilmesi ile Kıbrıs'ta bir anlaşma olursa o zaman tamam. Ama aksi takdirde bizi tehlikeye götürebilecek çok tehlikeli bir süreçle karşı karşıya kalabiliriz. Onun için şu anda Türkiye'nin de tam desteğiyle yürütmekte olduğumuz politikanın çok değerli, çok anlamlı olduğunu bir kez daha buradan paylaşmak istiyorum"

AdminAdmin