GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-06-2021 15:17

LGS Birincisi Elazığ'dan

Elazığ'da, açıklanan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre Sare Yıldız, sınavdan tam puan alarak birinci oldu.

LGS Birincisi Elazığ'dan
"

Türkiye genelinde 1 milyondan fazla öğrencinin katılım sağladığı Liselere Geçiş Sınavı'nın sonuçları açıklandı. Buna göre ülke genelinde 36 ilden 97 öğrenci birinci olurken Elazığ'da ise özel bir okulda eğitim gören Sare Yıldız (14), girdiği sınavda tüm soruları doğru cevaplayarak birinci oldu. Alihan ve Zübeyde çiftinin en küçük çocukları olan Sare'ye okulu tarafından diploması takdim edildi.

 

Okulun Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Durgungül, açıklanan LGS sonuçlarında öğrencileri Sare Yıldız'ın tüm soruları doğru yaparak şampiyon olduğunu belirterek şunları söyledi,"Şampiyon öğrencimizle gurur duyuyoruz. Ailesini, öğretmenlerini, idarecileri, hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Gerçekten özverili bir çalışma gösterdiler, çok gayret ettiler ve sonucunu da almış oldular"

LGS birincisi olan Sare Yıldız, LGS'de bütün soruları doğru cevapladığını dile getirerek,"Benim için en zorlayıcı kısım pandemi süreciydi. Zamanı ayarlamakta zorlanıyordum. Çünkü bütün gün bize kalıyordu. Ama öğretmenlerimin, annemin desteği ve azimli çalışmayla bunun üstesinden gelebildik. Matematiğe bu yıl çok ağırlık verdim. Her gün matematik çözüyordum. Zor sorular çözülmeli ve üzerine gidilmeli, asla kolaya kaçılmamalı diye düşünüyorum. Özellikle anneme çok teşekkür ediyorum. Benimle o kadar çok ilgilendi ki onun emeğini ödeyemem. Okuluma da çok teşekkür ediyorum, çok ilgi gösterdiler"dedi.

Sare Yıldız'ın annesi Zübeyde Yıldız ise,"Kızımla gurur duyuyorum. Pandemiden dolayı çok zorlu bir süreçten geçtik. Ama sevgiyle her şeyi hallettik. Sevginin aşamayacağı hiçbir şey yok. Bir anne olarak çocuğumuza verebileceğimiz tek şey sevgi"diye konuştu.

AdminAdmin