GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-10-2022 15:36

Metin Bulut: 'Palu Kovancılar Devlet Hastanesinin İnşaatı Başlayacak'

AK Parti MKYK Üyesi, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca ile görüştüğünü belirterek Palu Kovancılar Devlet Hastanesi’nin yapım ihalesinin yapılacağını ve inşaatına başlanacağını belirtti.

Metin Bulut: 'Palu Kovancılar Devlet Hastanesinin İnşaatı Başlayacak'

Milletvekili Bulut'un yaptığı açıklama ise şöyle:

"Palu Kovancılar Devlet Hastanesinin Yapımı için Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca ve Strateji Başkanımız ile görüştüm.

Hastane inşaatının bir an önce başlayıp bitirilmesi ile ilgili girişim ve görüşmelerimiz devam ediyor. Bu anlamda geçen hafta gerçekleştirdiğimiz MKYK toplantımızda Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca ile ve Strateji Başkanımızla görüştüm. Yatırım programına alınan hastanemizin yapımı için gereken bütçenin onaylanması ile ilgili talebimizi kendilerine yeniledik. Talebimiz ile yakından ilgilenen Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyorum. 

İki ilçemizden bize gelen hastahane yapılması talebini Sağlık Bakanımıza iletmemiz ile başlayan süreci yakından takip ediyoruz. Palu ve Kovancılar Devlet Hastanesini yapacağız! 

Elazığ’da Palu arasına yapacağımız “150 Yataklı Devlet Hastanesinin” yer tespitini daha önce yapmıştık. İki ilçemizin ortasında ulaşımı rahat ve iki ilçemizden ve çevre ilçelerimizden vatandaşlarımıza rahatlıkla hizmet sunabilecek bir mesafede olmasına dikkat ederek yer tespitini yapmıştık.
Hastanemizin proje ihalesi daha önce gerçekleşmişti. Pandemi ve daha sonrasında gelen ekonomik gelişmeler projenin ertelenmesine neden olmuştu. 

Kamuoyunun bildiği üzere Palu-Kovancılar Devlet Hastanesinin yapımı ile ilgili strateji yatırım planına alınmıştı.
Hastane ihalesinin bir an önce yapılarak hizmete kazandırılması için süreci yakından takip ediyorum. Palu Kovancılar Hastanemizin yapım ihalesi yakında yapılacak ve hastane inşaatı başlayacak"

AdminAdmin