GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-01-2023 16:21

Miletvekili Bulut: Kömürhan Köprüsü Doğu Anadolu’nun incisidir

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Kömürhan Köprüsü ile ilgili açıklamalarda bulunarak günlük ve yıllık araç sayısını açıkladı.

Miletvekili Bulut: Kömürhan Köprüsü Doğu Anadolu’nun incisidir

Milletvekili Bulut, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kömürhan Köprüsünü ve Tünellerini "istemezük tayfası"na rağmen bitirdik ve hizmete açtık. Eski Kömürhan köprüsü yapı ömrünü tamamlamak üzereydi. Köprü ayakları ömrü tamamlamak üzereydi. Köprünün bir an önce yapılması gerekiyordu. Biz de yaptık. Kömürhan Köprüsünün yapımına karşı çıkanlar; "bu köprüye ne ihtiyaç var, daracık köprü işimizi görüyor, diyorlardı. Bu köprü beyhude ve gereksiz bir yatırımdır. Bu köprüyü durdurun diyorlardı. Bu köprü niye buraya yapıyorlar, köprü ödeneğini başka yerlere aktarın, köprü elzem değil diyorlardı. Bu köprü ölü bir yatırımdır, diyorlardı." 
Onların tüm itiraz engellemelerine rağmen köprü yaptık bitirdik. Bugün bakıldığında ise, Kömürhan Köprüsü projesini her fırsatta dillerine dolayanlar şimdi sus pus. 

Bölge insanımızın araç trafiğine ve uluslararası taşıt trafigine hizmet veren Kömürhan Köprüsü ve Tünelleri problemsiz ve muhteşem bir şekilde hizmet üretiyor.

Kömürhan Köprüsü, yapısal izleme  sistemi (monitoring) izlenmektedir. Köprü üzerindeki önemli yapısal elemanlarda ivme ölçerler, rüzgar hızı tespiti, deplasman ölçüm elemanları bulunmaktadır.

Kömürhan köprüsü’nden şimdiye kadar kaç araç geçti:

2021 yılı günde: 8578, yılda: 3122392
2022 yılı günde: 7405, yılda: 2702825
2023 yılı günde: 7405 (25 günlük)185125 araç geçiş yaptı.

Kömürhan Köprüsü ve Tünelleri Projesi bölgemizin yüzyıllık devasa projesidir. İki kadim kentin ortak vizyon projesidir. Kömürhan Köprüsü Doğu Anadolu’nun incisidir"

AdminAdmin