GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-10-2021 17:56

Milletvekili Erol: Elazığ yine su sorunu ile karşı karşıya

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’ın içme suyu ihtiyacını karşılayan Hamza Bey Barajı’ndaki su seviyesinin ciddi şekilde azalmasına ve kentteki su kesintilerine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Milletvekili Erol: Elazığ yine su sorunu ile karşı karşıya
"

Milletvekili Gürsel Erol, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

‘’İlimizin en önemli içme ve kullanma suyu kaynağı olarak projelendirilen, 2045 yılına kadar Elazığ’ın su sorununu kökten çözecek denilen Hamza Bey Barajı’ndaki su seviyesinin bitme noktasına gerilediği gözlemlenmektedir. Yarımada konumundaki bir ilin yıllardır içme ve kullanma suyu çözülemiyor,” dedi.

AKP milletvekillerinin geçmişte Hamza Bey Barajı’nın Elazığ’ın su sorununa kökten çözüm olacak söylemlerini hatırlatan CHP Milletvekili EROL, 

“Hamza Bey Barajı’na başlanırken ve sonrasında  dönemin bakanı, DSİ Genel Müdürü ve il milletvekilleri tarafından, ’Su eylem planı hazırladık, bu barajla Elazığ’ın 40 yıllık su sorununu çözdük’ diye açıklamalar yapılmıştı. Ve hatta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30 Mart 2019 seçimleri öncesi 9 Mart günü ilimizde yaptığı mitingde Hamza Bey Barajı hakkında şu sözleri söylemişti:  

‘Hamzabey Barajı ile; Elazığ Merkez yanında Kovancılar, Akçakiraz, Yazıkonak, Yurtbaşı, Mollakendi Belediyeleriyle Şahinkaya ve Sarıçubuk köylerinin içme suyu meselesini kökünden çözeceğiz.

 

’Fakat bugün Elazığ yine su sorunu ile karşı karşıya,” dedi.

 

BU KENTİN KAYNAKLARI DOĞRU YÖNETİLMİYOR DEDİĞİMİZ HER YENİ GÜNDE BAŞKA BİR ÖRNEKLE KARŞILAŞIYORUZ


Yapılan yatırımların plansızlığına işaret eden EROL,
‘’Adeta bir yarımada olan Elazığımız’ın yıllardır en önemli sorunlarından biri olan içme ve kullanma suyu problemi güya Hamza Bey Barajı ile çözülecekti. Ancak bugün görüyoruz ki aynı idari ve siyasi makamlar Hamza Bey Barajında suyun bittiğini, yer altı kaynaklarından su temin edileceğini ve bu süre zarfında da Elazığ’da su kesintileri yaşanacağını söylüyorlar. 80 km mesafeden Elazığ’ın içme ve kullanma suyu sorununa çözüm olacak diye yapılan baraja rağmen Elazığ’da halen su kesintileri devam ediyor. Su gibi doğru ve uzun vadeli planlama ve bu planlamaya yönelik yatırım gerektiren bir konuda bile Elazığ’ı yönetenler doğru karar vermemişler. İklim krizi, kuraklık gibi faktörleri bilimsel verilerle ele alıp koskoca kentin içme ve kullanma suyu sıkıntısı yaşayabileceğini öngörmemişler ve 2021’in Türkiyesi’nde su kesintilerinden bahsediyorlar. Bu kentin kaynakları doğru yönetilmiyor dediğimizde her yeni gün başka bir örnekle karşılaşıyoruz. Bu kötü ve plansız yönetimin faturasını maalesef hemşehrilerimiz ödüyor, ‘’dedi.

AdminAdmin