GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-02-2023 20:56

Milletvekili Erol'dan açıklama

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, gazete manşetindeki et kuyruğu haberi hakkında açıklama yaptı.

Milletvekili Erol'dan açıklama

Milletvekili Erol, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

"Fırat Gazetesi’nin bugünkü manşetinde yer alan haberde Tarım Kredi Kooperatifi mağazasından ucuz et alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan hemşehrilerimi görünce oldukça üzüldüm. Son yirmi yıla kadar Türkiye’nin et ihtiyacının yüzde 70’ini karşılayan ve aynı zamanda tüm Ortadoğu’ya ihracat yapan Doğu Anadolu’nun en önemli üretim merkezi Elazığ’ımızda bu manzara içler acısı. Bu fotoğraf AKP’nin her alanda politikalarının iflas ettiğinin göstergesidir. Yirmi yılda uyguladığı politikalarla tarım ve hayvancılığı bitirmiş olan AKP zihniyeti, yurttaşlarımızın ucuz ve güvenilir temel gıda ürünlerine ulaşmasının önündeki en büyük engeldir. 

Yakın zamana kadar iç talebini karşılaması ile beraber Ortadoğu, Kafkaslar ve Avrupa’ya tarımsal ve hayvansal ürün ihraç eder durumdaki ülkemiz bugün kendi nüfusunu dahi besleyebilmekten uzaktır. AKP’nin yirmi yıldır uyguladığı yanlış tarım ve tarıma dayalı endüstri politikaları ülkemizi yakın tarihimizde yaşamadığımız bir gıda krizi ile karşı karşıya bırakmaktadır. 

Gıda fiyatları son bir yılda tüm dünyada yüzde yüzde 13 artarken bu oran Türkiye’de yüzde 90,25. Ve tabii bu rakamlar güvenilirliği tartışmalı TÜİK’in verileri olmasına rağmen oldukça yüksek. 

Cumhurbaşkanı her ağzını açtığında Kıbrıs Barış Harekatı sonrasındaki ambargodan kaynaklı 74’teki kuyruklardan bahşediyor ama sorumlusu olduğu ekonomik düzende Türkiye gibi bir tarım ülkesi ilk defa yetersiz beslenmeden kaynaklı sağlık problemleri ile karşı karşıya. 

Ülkede savaş yok, afet yok, ambargo yok ancak ucuzluk marketlerinde de uzun kuyruklar var. Bu kuyruklar yokluk kuyruklarıdır! AKP’li siyasetçilere sorsan ülke büyüyor, refah artıyor. Büyüyen bir şey varsa o da AKP’li bir avuç mutlu azınlığın refahıdır, milyonlarca yurttaşımız ise açlık ve yoklukla hayata tutunmaya çalışmaktadır.

Bu kışın zor geçeceğini daha önce ifade etmiştik, bu fotoğraf da bunun göstergesidir. Ancak yurttaşlarımız asla umutsuzluğa kapılmasın, her kışın baharı vardır, çok az zaman sonra yeni, hesap veren, işinin ehli kadrolarla ülkemizi yeniden ayağa kaldıracağız. Türkiye büyük ülke, bu günleri de elbette atlatacaktır"

AdminAdmin