SPOR
Giriş Tarihi : 01-06-2021 13:13

Milli sporcu 10 yılda 56 madalya 5 kupa kazandı

Elazığ'da yaşayan Milli Kickboksçu Zelal Şengür, çevresinin tüm önyargılarına rağmen çalışarak 10 yılda 56 madalya ve 5 kupa kazandı. Şengür, son olarak katıldığı profesyonel kickboks müsabakasında rakibini nakavtla yenerek profesyonel kickboks klasmanına adım attı.

Milli sporcu 10 yılda 56 madalya 5 kupa kazandı
"

Elazığ'da yaşayan 6 çocuklu Şengür ailesinin en büyük kızları olan Zelal Şengür(26), 2011 yılında merak duyduğu kickboks sporunu yapmaya başladı. Elazığ'ın ilk kadın kickboks dövüşçüsü olan Zelal Şengür, 10 yılda ulusal ve uluslararası şampiyonalarda toplam 56 madalya ve 5 kupa kazandı. Milli Kickboksçu Şengür, son olarak geçen cuma günü düzenlenen Öncü Fight Club Kickboks müsabakasında İranlı rakibi Zahra Muhammadnia'yı ilk raundda nakavtla yenerek profesyonel kickboks klasmanına adım atmış oldu. Çevresinin 'bayan evde yemek yapsın, ev işlerini öğrensin' gibi sözlerine aldırmadan çalışmalarına devam eden Zelal Şengür, kariyerine profesyonel olarak devam etmek istiyor. Kendisi gibi tüm kardeşleri de kickboks yapan Şengür, antrenmanlarından arta kalan zamanlarda ise ev işlerine yardım ederek kardeşlerine de destek oluyor.

 

Milli Kickboksçu Zelal Şengür, kickboksa Elazığ'a geldikleri zaman merak sardığını ve evin en büyük kızı olduğu için erkek gibi yetiştirildiğini belirterek şunları söyledi,"O zamandan böyle bir merakım vardı ama bunu disiplinli bir şekilde nasıl geliştiririm diye düşündük ve kickboksa yöneldim. Bu benim 10. Yılım. 2011'den beri dövüşüyorum. Amatör olarak dövüşüyordum, Türkiye şampiyonalarına katılıyordum. Bir çok kez ülkemi yurtdışında temsil ettim. Bu yıl ilk defa İstanbul'da profesyonel kickboks şampiyonasına katıldım. Nusret Öncü hocamızın organizasyonuna katıldım ve alnımızın akıyla nakavtla maçı aldım, rakibim İranlıydı. Kazandığım ilk profesyonel maçımda gururla oradan ayrıldık. İnşallah devamı gelir. Bu saatten sonra profesyonel olarak devam etmek istiyorum. Hocamızın da desteğiyle inşallah daha da ilerleyeceğiz. Erkek sporu olduğu için babam çok istememişti. Elazığ'da çok önyargı vardı. Ben başladığımda hiç bayan yoktu, hep erkekler vardı. 'Bayan yapar mı? Bayan evde yemek yapsın, anne işlerini öğrensin, ev işlerini öğrensin" derlerdi. Pes etmedim, inat ettim. Aileme, çevremdeki söylentilere de kulak asmadım. Devam ettim. Bu işi istediğimi biliyordum"

Zelal Şengür'ün antrenörü Abdullah Alan, Elazığ'da ilk bayan kickboksçu olan Zelal'e yardım edebileceklerini ve fiziki yapısının uygun olduğunu gördüklerini dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti,"Bu işin yapılmaması için her türlü yolu denediler. Ama ne Zelal, ne de ben pes ettim. Kendisi de çalıştı. Defalarca Türkiye şampiyonasında, üniversiteler arası Türkiye şampiyonalarında ve yurtdışında Türkiye'yi temsil ederek şampiyon oldu. Kendisi hem yetenekli hem de becerikli. Son zamanlarda da profesyonel kickboks yapmak istediğini dile getirdi. İlk etapta değerlendirildi ve alnının akıyla bu işi yapabildiğini gösterdi. Organizasyonda kimse nakavt edemezken 40-45. Saniyelerde rakibini nakavt ederek yüzümüzü güldürdü, Elazığımıza gurur oldu"

Zelal Şengür'ün kardeşi Deniz Şengür (16) ise," Ablamla birlikte kickboksa başladık. 10 yıldır 6 kardeş olarak devam ediyoruz. Ailecek Elazığ'a şampiyonluklar getirmeye devam ediyoruz. Ablam milli takıma gitti. Onun peşinden gidiyoruz. Ben de nasipse bu yıl giderek bayrağımızı en güzel şekilde taşımak istiyorum"dedi. 

AdminAdmin