GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-01-2023 14:54

REKTÖR GÖKTAŞ’TAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

REKTÖR GÖKTAŞ’TAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Prof. Dr. Göktaş mesajında;

“Kamuoyunu bilgilendirmek ve vatandaşlarımızın her koşulda doğru ve eksiksiz habere ulaşması için büyük bir fedakârlık ve özveri ile çalışan gazetecilerimizin çabaları her türlü takdirin üzerindedir.

Ülkemizde ve ilimizde yaşanan gelişmelerin kamuoyuna ulaştırılması görevini yerine getirirken meslek ilkelerinden ayrılmadan, bilginin doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmasını sağlayan basın mensubu arkadaşlarımızı kutluyorum.

Basın mensuplarımızın en önemli vasıfları, gücünü halktan alarak, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtmalarıdır. Basının başta milli konular olmak üzere her meseleye yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması, millet şuurumuzun sağlamlığı ve demokrasimizin güçlenmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. İnanıyorum ki, gazetecilerimiz sahip oldukları bu sorumluluk ile ilimizin ve ülkemizin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için, olumlu rol üstlenmeye devam edecektir.

Bu düşüncülerle, mesleğin gerektirdiği etik ve ahlak kuralları doğrultusunda ilkeli ve sorumlu habercilik anlayışıyla görevlerini özveriyle yerine getiren tüm basın mensubu gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutluyorum” dedi.

AdminAdmin