GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-04-2021 16:39

Serbest Hükümlülere Yönelik Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Başladı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Elazığ Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliği ile serbest hükümlülere yönelik “Sürü Yönetimi Elemanı Kursu” Elazığ Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Konferans Salonunda başladı.

Serbest Hükümlülere Yönelik Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Başladı
"

Kursun açılışında konuşma yapan İl Müdürü Dr. Turan Karahan; “Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile birlikte her yıl ortak eğitim düzenliyoruz. Yaşamış olduğumuz pandemi bu kursları belli bir süre engellese de almış olduğumuz sıkı tedbirler ile eğitimlere kaldığımız yerden devam ediyoruz.

İlimizin ve bölgemizin kalifiye çoban ihtiyacını karşılamak için düzenlenen, 13 gün sürecek kursa 27 kişi katıldı.

Sürü yönetimi artık eski usullerle değil, çok bilinçli bir şekilde yapılması gerçeği ortaya çıkıyor. Vermiş olduğumuz eğitim bu işi daha profesyonel yapmamızı sağlayacak.

Eğitim süresince kursiyerlere; koyun ve keçi ağılı kurma, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvan besleme, bakımı ve çoğaltılması, bulaşıcı hastalıklara karşı koruma ve mücadele etme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma, sağım yapabilme, süt verimi, mera ve merada otlatma ve yemleme gibi hayvancılıkla ilgili faydalı bilgiler anlatılacaktır” dedi.

İl Müdürü Karahan konuşmasının devamında, kursu başarıyla tamamlayan hükümlülerin, aldıkları belge ile hazırlayacakları projeler karşılığında Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünce küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği teşviklerinden 50.000 - 55.000 TL tutarındaki parayı hibe karşılığı alacaklarını söyledi.

Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Ali Öztaylan ise; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yaptıkları ortak çalışmalardan çok memnun olduğunu söyleyerek, farklı tarımsal konularda yeni kurslar açarak, hükümlülerin buradan ayrıldıktan sonra kendilerine gelir sağlayabilecek bir meslek sahibi yapmak istediklerini söyledi.

AdminAdmin