GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-11-2022 17:42

'Sıfır Atık' projesine destek için 637 kilo kağıt topladılar

Elazığ'da yaşayan Elif Berra ve Kayra Efe Tilgen kardeşler, 'Sıfır Atık' projesine destek için 637 kilogram kağıt topladı. Kardeşlerin amacı 1 ton kağıt toplayarak geri dönüşümden elde edilecek gelir ile sokak hayvanlarına mama almak.

'Sıfır Atık' projesine destek için 637 kilo kağıt topladılar

Elazığ'da yaşayan Hasan ve Eşe Tilgen çiftinin çocukları Elif Berra (13) ve Kayra Efe (10) kardeşler, geçen yıl 26 bin mavi kapak toplayarak engelli bir vatandaşın tekerlekli sandalyeye kavuşmasına vesile olmuşlardı. Bu sene ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı 'Sıfır Atık' projesine destek amacıyla haziran ayından itibaren kullanılmayan defter ve kitapları toplamaya başladı. Tilgen kardeşler ailesi ve çevresinin desteğiyle 6 ayda 637 kilogram kağıt toplamayı başardı. Kardeşlerin hedefi ise 1 ton kağıt toplayarak geri dönüşümden elde edecekleri gelir ile sokak hayvanlarına mama almak. Ayrıca Tilgen kardeşler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışmak istiyor.

 

Elif Berra Tilgen, geçen yıl topladıkları kapaklarla engelli bir vatandaşa tekerlekli sandalye alınmasına vesile olduklarını belirterek, "Bu sene de geri dönüşüme verilen önem sebebiyle bu faaliyeti yapmaya karar verdik. Sınava girmiş abilerimden ve ablalarımdan, komşu çocuklarından kullanılmış defter ve kitaplarını vermelerini istedik. Bu konuda ailem çok destek oldu. Yaklaşık 600 kilograma yakın kitap ve defter topladık. Bunları bir tona tamamlayıp sıfır atık projesi için geri dönüşüme vereceğiz. Elde ettiğimiz gelirle de sokak hayvanlarına mama almayı planlıyoruz"dedi.

 

Kayra Efe Tilgen, "Geçen sene topladığımız kapaklarla bir engelliye tekerlekli sandalye alınmıştı. Bu sene de arkadaşlarımızdan eski kağıt, defter toplayıp geri dönüşüme yollayarak sokak hayvanlarına yiyecek alacağız. Bu işleri yapınca çok mutlu oluyorum. Tek isteğim Cumhurbaşkanımız ile tanışmak. Vali amca ve büyüklerimizden isteğim Cumhurbaşkanımız Elazığ'a gelirse beni tanıştırmaları. Biz Çaydaçıra mahallesinde oturuyoruz ama başka mahallede oturan arkadaşlarımızdan kitap istemiştik. Babam ve annemin yardım etmesiyle o kitabı da almıştık. Kitap topladığımızı duyanlar bile bize kitap getiriyorlardı. Herkes bize kitap veriyordu. Kitapları taşımak da zordu çünkü bayağı kitabımız olduğu için çok ağır oluyordu. Babam ve annem de bu konuda bize çok yardımcı oldular"diye konuştu.

 

Baba Hasan Tilgen ise, çevre bilincini çocuklara aşılamak için eşiyle birlikte bir faaliyet planladıklarını dile getirerek,"Kullanılmış kağıt, kitap ve defterleri toplayıp geri dönüşüme göndermeyi planlıyoruz. Şu andaki amaç bir tona yaklaşmak. Toplanılan miktar 637 kilo. Burdan elde edilecek gelir ile sokak hayvanlarına mama almayı planlıyoruz. İnşallah başaracağız. En büyük hedef de sıfır atık projesine katkı sağlamak. Amacımıza ulaşmayı düşünüyoruz"ifadelerini kullandı.

AdminAdmin