GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-06-2022 20:59

SINAV KALEMLERİ İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLER İÇİN TOPLANDI

Elazığ’da bir grup gönüllü genç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda üniversite adaylarına verilen sınav setlerini, ihtiyaç sahibi öğrenciler için topladı.

SINAV KALEMLERİ İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLER İÇİN TOPLANDI
"

Elazığ Muammer Faruk Salgar Gençlik merkezi gönüllü gençleri, üniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) verilen sınav setlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için kolları sıvadı. Gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığının ''Tek Kullanımlık Sanma Sakın Çöpe Atmaya Kalkma'' sloganıyla başlattığı ''Genç Dönüşüm'' projesi kapsamında YSK’nin yapıldığı sınav merkezlerinin önüne gitti. Hazırladıkları geri dönüşüm kutuları ile sınav merkezi önünde sınava giren öğrencilerin çıkmasını bekleyen gönüllüler, adaylardan ÖSYM'nin dağıttığı sınav setlerindeki kalem, silgi ve kalemtıraşları talep etti. Büyük bir özveriyle toplanan setler ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

İl Müdürü Abdulsamet Eren; Elazığ Muammer Faruk Salgar Gençlik merkezi liderleri ve gönüllü gençleri,  ÖSYM'nin sınav esnasında öğrencilere dağıttığı sınav setlerini toplayıp ihtiyaç sahibi okullardaki öğrencilere ulaştırdı. Gençlik Merkezindeki gönüllü üyelerimiz YSK’de kentteki çeşitli sınav merkezlerinde görev alarak üniversite sınavına giren adayların kalem, silgi ve kalemtıraşlarını topladı. Gençlik ve Spor Bakanlığının 'Genç Dönüşüm' projesi kapsamında toplanılan 1250 kırtasiye malzemesi ile okullardaki İhtiyaç sahibi çocuklarımızın eğitimine katkı sağladık. İhtiyaç sahibi çocuklarımız için harekete geçen gönüllü gençlerimize göstermiş oldukları fedakârlıktan dolayı tebrik ediyorum. Gönüllü gençlerimizle bu tür faaliyetlerimizin devam edecektir. “ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin