GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-04-2022 17:01

Tarihi Bakırcılar Çarşısı Yenileniyor

Elazığ’ın tarihi Bakırcılar Çarşısı, sokak sağlıklaştırma ve cephe düzenlemesi projesiyle yenileniyor.

Tarihi Bakırcılar Çarşısı Yenileniyor
"

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın vaatleri arasında yer alan "Ticaret Doğduğu Sokaklara Geri Dönüyor Projesi" kapsamında şehir ticaretinin kalbinde başlatılan restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları sürüyor.

KAPALI ÇARŞI'NIN ARDINDAN BAKIRCILAR ÇARŞISI'NA DA YENİ KİMLİK

Yüz yıllık tarihiyle şehir ticaretinin nabzının attığı Kapalı Çarşı bünyesindeki 116 dükkânın dış cephesinde tek tip ahşap kaplama gerçekleştirilmiş, tarihi çarşıya; kaldırım yenileme, çatı tadilatı ve aydınlatma gibi çalışmalarla yepyeni bir kimlik kazandırılmıştı. 

Kapalı Çarşı'nın ardından tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda başlatılan sokak sağlıklaştırma ve cephe düzenlemesi projesine ilişkin çalışmalar sürüyor.

Çarşı bünyesindeki 90 dükkânı kapsayan çalışmalar doğrultusunda ihtiyaç duyulan binalarda güçlendirme çalışması, çatı tadilatı, ahşap kaplama çalışması gerçekleştiriliyor. 

Şehrin tarihi değerleri arasında yer alan Bakırcılar Çarşısı'nda yer alan dükkânlarda cephe yenileme ve tabela düzenleme çalışmaları gerçekleştirilerek, kaldırım yenileme ve aydınlatma çalışmalarıyla tarihi çarşıya yepyeni bir kimlik kazandırılacak.

AdminAdmin