GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-09-2021 15:05

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık Elazığ'da

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki ziyaret kapsamında Elazığ'a geldi. Dr. Kerem Kınık, yaptığı açıklamada Elazığ'a lojistik merkez, müdahale merkezi operasyonlarının yürütüleceği fiziksel depo ve lojistik kapasitesi yatırımlarına başlanacağını söyledi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık Elazığ'da
"

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve beraberindeki heyet, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini ziyaretleri kapsamında ilk durakları olan Elazığ'a geldi. Kerem Kınık, Türk Kızılay binasında karşılanarak teşkilat yöneticileri ve gönüllü personelleriyle bir araya geldi. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'a, Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Koç, Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Umut Yalçın, Genç Kızılay Başkanı Emre Koç, Türk Kızılay İl Başkanı Abdurrahman Kızılkaya ve Kızılay personelleri eşlik etti.


 

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, yaptığı açıklamada şunları söyledi,"Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizin bazı illerini kapsayan bölge ziyaretimizin ilk durağı olan Elazığ'dayız. Elazığ'ımız Kızılaycılık faaliyetleri açısından iftihar ettiğimiz, yaşamış olduğumuz deprem ve depremden sonraki müdahale ve iyileştirme faaliyetleri noktasında çok önemli bir rol ifa etmiş, hem Elazığ içinde hem de afet bölge merkezimizin burada olması hasebiyle Adıyaman, Malatya, ve Diyarbakır illerinde, ilçelerinde ve köylerinde deprem nedeniyle oluşan sıkıntıları gidermek için devletimize çok ciddi bir destek görevi üstlenmiştir. Elazığ'ımıza yeni afet müdahale kapasitesi oluşturabileceğimiz bir lojistik merkez, afet müdahale merkezi ve sosyal yardım insani yardım operasyonlarımızı yürüteceğimiz fiziksel bir depo ve lojistik kapasitesi yatırımlarına da başlıyoruz. Bu alanda milli emlağımızdan Kızılay'ımıza tahsis edilen 25 dönümlük arazi üzerinde şuan projelendirme, ihtiyaç tespiti ve inşaata ilişkin çalışmalarımız devam etmekte. Kızılay faaliyetlerini derinleştirerek yaygınlaştırarak toplumun ihtiyaç sahibi tüm kesimlerine ulaştırmaya gayret ediyor ve bundan sonra da desteklerinizle çalışmaya devam edecek"

AdminAdmin