GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-04-2023 12:32

Umut Kervanı Depremzedelerin Yaralarını Sarmaya Devam Ediyor

Umut Kervanı Vakfı Elazığ Şubesi, Elazığ`a yerleşen depremzede ailelere ve komşu şehir Malatya`da yardım faaliyetlerine, kadın ve erkek tüm gönüllüleri ile birlikte Ramazan Ayında da faaliyetlerine devam ediyor.

Umut Kervanı Depremzedelerin Yaralarını Sarmaya Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ilk gününde sahada yaptığı çalışmalar ile kendinden söz ettiren Umut Kervanı Vakfı, tüm deprem bölgesinde faaliyetlerine devam ediyor.

Kardeş şehir Malatya`da Umut Kervanı Vakfı Elazığ Şubesi organizatör olarak yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ev eşyasından, giyim, gıda, nakdi yardım ve kurduğu 4 aşevi ile  Malatya`da depremzedelere 9 bin kişilik sıcak yemek veriyor. Ayrıca Elazığ`a yerleşen depremzede ailelere de yardımlarını ilk günden sürdüren Umut Kervanı Vakfı Elazığ Şubesi, Ramazan ayında ise tüm dernek ve gönüllüleri ile yardımlarını hızlandırdı.

Umut Kervanı Vakfı Elazığ Şube Başkanı Nihat Bakşi, şu an  vakıf olarak ilçelerle birlikte 1500 depremzede aile olduğunu, ayrıca Malatya`daki faaliyetlerinin son hızla devam ettiğini, böylesi geniş bir faaliyetin ancak hayırseverlerin yardımı ile sürdürülebileceğini belirterek, bu rahmet ayında hayırseverlerden yardım çağrısında bulundu.

Ramazan ayında yaptıkları faaliyetlerden söz eden Bakşi;

“Elazığ Merkezde şuana kadar 330 aileye gıda, 200 kişiye giyim, 130 aileye kırmızı et, 35 aileye ev eşyası, hayırseverler aracılığı ile 60 aileye nakdi yardımlarda bulunduk. Umut Kervanı olarak Hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimiz çoktur. Bu ailelerimizini ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyoruz. Bu yüzden burdan hayırseverlerimize sesleniyoruz. Bizlere yardımlarını sürdürsünler.” dedi.

AdminAdmin