GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-03-2023 10:07

Vali Toraman'dan 18 Mart Şehitleri Anma Günü Mesajı

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Toraman'dan 18 Mart Şehitleri Anma Günü Mesajı

Vali Toraman mesajında şu ifadelere yer verdi:

Çanakkale Zaferi, Türk milleti’ nin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır.

Azmin ve imanın teknolojiye galebe çaldığı tarihte eşine çok az rastlanan bu büyük destan, vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüzbinlerce kahramanın eseridir.

Çanakkale’ de tüm imkansızlıklara rağmen eşsiz bir başarı elde eden şanlı ecdadımız, milletimize hem zaferi getirmiş hem de istiklal harbimizi zafere ulaştıracak milli mücadele ruhuna ilham kaynağı olmuştur. Tek bir inanç, tek bir yürek ve ölümüne bir bedelle yola çıkan Türk milleti bu zafer sonrasında tarihe; “Çanakkale Geçilmez!” sözünü altın harflerle yazdırmıştır.

Kahraman şehitlerimizin bizlere emaneti olan vatanımıza ve bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımıza, sorumluluğumuzun bir idraki olarak geçmişten aldığımız ilhamla her koşulda canımız pahasına sahip çıkacak, daha gelişmiş, müreffeh ve güçlü Türkiye için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere; vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi şükranla anıyorum.

AdminAdmin