GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-03-2023 20:11

Vali Toraman'dan İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’ u Anma Günü Mesajı

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’ u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Toraman'dan İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’ u Anma Günü Mesajı

Vali Toraman mesajında:

"12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlüğü uğruna vermiş olduğu onurlu mücadelenin destanıdır.

Topraklarımızın işgal altında olduğu yıllarda vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy; tarihteki şanlı yürüyüşümüzü, milli ve manevi değerlerimizi, bayrak sevgimizi, milletçe tek yürek olduğumuzda neleri başarabileceğimizi en güzel şekilde anlatarak, ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak olan Türk milletinin bağımsızlığına pranga vurulamayacağını her dizeye ilmek ilmek işleyerek millî marşımızla ölümsüzleştirmiştir. Millî mücadelenin en çetin döneminde, milletimizin yeniden dirilişine ve şahlanışına vesile olan bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir.

Tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan aziz milletimiz, şüphesiz ki Mehmet Akif'in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacak, hızlı ve emin adımlarla bu yıl 100. yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma şuuruyla geleceğe kararlılıkla yürüyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını ve vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum"

   

AdminAdmin