Advert

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN FARKINDALIK OLUŞTURMAK AMACIYLA KAMPÜSTE TEMİZLİK YAPILDI

Fırat Üniversitesi Hayvanları Koruma Topluluğu tarafından “Kampüste Temizlik Zamanı” sloganıyla çöp toplama ve mama dağıtımı etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte akademisyenler ve öğrenciler kampüs içerisindeki çöpleri toplayıp sokak hayvanları için de mama bıraktı.

GÜNCEL - 12-06-2021 17:48

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN FARKINDALIK OLUŞTURMAK AMACIYLA KAMPÜSTE TEMİZLİK YAPILDI
"

Gerçekleştirilen etkinliğe Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Soner Özgen ve Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Fırat Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sinan Akpınar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 
Kampüs içerisindeki çöpleri toplayan akademisyenler ve öğrenciler hayvanlar için de mama bıraktı.
 
Etkinlikle ilgili konuşan Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, “Fırat Üniversitesi Hayvanları Koruma Topluluğu öğrencilerimizle birlikte yaşanabilir bir çevre oluşturma adına bir etkinlik düzenledik. Elazığ’ın merkezinde bulunan yeşil ve ormanlık bir kampüsümüz var. Ancak zaman zaman çevreye karşı sorumluluklarını yerine getirmeyen vatandaşlarımız tarafından atılan çöplerimiz oluyor. Bunları temizlemek ve hayvanlarımıza mama bırakmak amacıyla bir etkinlik gerçekleştirdik” diyerek çevre bilinci noktasında daha duyarlı olunması gerektiğini söyledi.
 
Fırat Üniversitesi Hayvanları Koruma Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr.  Rahşan Özen etkinlik kapsamında mama dağıtımı ve doğa yürüyüşü de yapılacağını belirterek “Ülkemizde şuanda çok fazla çevre kirliliği yaşanıyor. Havamız, toprağımız, denizimiz çöplerle doluyor. Biz de daha temiz, daha yaşanabilir çevre adına farkındalık oluşturmak amacıyla Kampüste Temizlik Zamanı isimli bir etkinlik gerçekleştirdik” dedi.
 
Etkinliğe katılan Fırat Üniversitesi öğrencileri de çevreye karşı duyarlı olunması gerektiği mesajını verdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Elazığlı öğrenciler 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde doyasıya eğlendi

Elazığlı öğrenciler 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde doyasıya eğlendi

20-04-2024 - GÜNCEL

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden 100. Yıl Programı

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden 100. Yıl Programı

18-04-2024 - GÜNCEL