Advert

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TARİHİ BAŞARISINI DEVAM ETTİRDİ

YÖK tarafından gerçekleştirilen Araştırma Üniversitesi Toplantısında üniversitelerin 2023 yılı performans sıralaması açıklandı. Açıklanan verilere göre Fırat Üniversitesi Türkiye’nin en iyilerinin bulunduğu Araştırma Üniversiteleri arasında yer alma başarısını devam ettirdi.

EĞİTİM - 21-11-2023 15:37

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TARİHİ BAŞARISINI DEVAM ETTİRDİ

Özellikle son yıllarda sağlamış olduğu ulusal ve uluslararası başarılarla adından sıkça söz ettiren Fırat Üniversitesi 2021 yılında tarihi bir başarıya imza atarak Türkiye’nin en iyilerinin yer aldığı “Araştırma Üniversiteleri” arasına girmişti. 

FIRAT ÜNİVERSİTESİ, A2 KATEGORİSİNE YÜKSELDİ

Araştırma üniversitelerinin "araştırma kapasitesi", "araştırma kalitesi" ve "etkileşim ve iş birliği" alanlarında belirlenen 2023 yılı performans sıralaması açıklandı. 
Açıklanan verilerine göre Fırat Üniversitesi deprem ve süregelen etkilerine rağmen Araştırma Üniversiteleri arasında yer almaya devam edip Türkiye’nin en iyilerinin bulunduğu Araştırma Üniversiteleri sıralamasında 18. sırada yer aldı. Geçen yıllarda A3 kategorisinde yer alan Fırat Üniversitesi bu yıl A2 kategorisine yükselme başarısını gösterdi. Ayrıca Fırat Üniversitesi’nin genel toplamdaki puanı da geçen yıla göre yükseldi.
Öte yandan Fırat Üniversitesi sıralamada; Marmara, Çukurova, Dokuz Eylül, Karadeniz Teknik ve Bursa Uludağ Üniversitelerini geride bıraktı.

GERÇEKLEŞTİRİLEN TÖRENE REKTÖR PROF. DR. GÖKTAŞ DA KATILDI

Geçen yıl Elazığ’da Fırat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Araştırma Üniversiteleri Toplantısı bu yıl YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR’ın başkanlığında Ege Üniversitesi’nde düzenlendi.

Toplantıya aralarında Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet YILMAZ’ın da olduğu toplam 23 Araştırma Üniversitesi’nin Rektörleri ve Rektör Yardımcıları katıldı.

YÖK BAŞKANI PROF. DR. ÖZVAR, ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİNİN ÖNEMİNİ ANLATTI

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR konuşmasında Araştırma Üniversiteleri’nin önemine değinerek “12. Kalkınma Planında yer alan yükseköğretimle ilgili hedeflerimizden birisi de Dünya Akademik Başarı Sıralamalarında ilk 500’de yer alan üniversite sayımızı, 2028 yılında 10’a çıkarmaktır. Yükseköğretim sistemimizin lokomotifi olan araştırma üniversitelerimizin tamamı, fiziksel altyapıları ve sahip oldukları akademik insan kaynağı ile önümüzdeki 5 yılda dünya sıralamalarında ilk 500 içerisinde yer alma potansiyeline sahiptir. Yükseköğretim Kurulu olarak üniversitelerimize uluslararası alanda daha görünür olmaları konusunda her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

REKTÖR PROF. DR. GÖKTAŞ “EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Sıralama sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, “Üniversitemiz 2021 yılında büyük bir başarıya imza atarak Araştırma Üniversiteleri arasına girmiş ve bu başarısını 2022 ve 2023 yıllarında da devam ettirmiştir. Türkiye’nin en iyilerinin yer aldığı Araştırma Üniversiteleri arasında bulunmak Üniversitemiz adına büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Araştırma Üniversiteleri arasında yer almamızda emeği geçen; projeler üretip, Ar-Ge çalışmaları yapan, gayret gösteren kıymetli akademik ve idari personellerimizle, öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Geleneksel hale getirdiğimiz bu başarı Elazığ’ımıza hayırlı olsun” dedi.
 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
FIRAT ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE’DE İLK 10’A GİRDİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE’DE İLK 10’A GİRDİ

20-12-2023 - EĞİTİM

PROF. DR. GÖKTAŞ DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI LİSTESİNE GİREN AKADEMİSYENLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

PROF. DR. GÖKTAŞ DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI LİSTESİNE GİREN AKADEMİSYENLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

26-10-2023 - EĞİTİM