Advert

Prof. Dr. Yasemin Açık ‘Kadın Kurucular 100’ listesinde 9. sıraya yükseldi

Seza Çimento ve Beton Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fast Company Türkiye Dergisi tarafından bu yıl beşincisi açıklanan ‘Kadın Kurucular 100’ listesinde 9’uncu sırada yer aldı. Seza Çimento ve Beton Grubu olarak yeşil ve dijital dönüşüm odağındaki yatırımlarına hız kazandırdıklarını belirten Prof. Dr. Açık, toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde kadın istihdamını artırmayı hedeflediklerini de söyledi.

GÜNCEL - 17-04-2024 11:48

Prof. Dr. Yasemin Açık ‘Kadın Kurucular 100’  listesinde 9. sıraya yükseldi

Cumhuriyet tarihi boyunca Doğu Anadolu Bölgesi’ne yapılmış en büyük özel sektör yatırımları arasında yer alan Seza Çimento’nun Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fast Company Türkiye Dergisi tarafından bu yıl beşincisi açıklanan ‘Kadın Kurucular 100’ listesinde 9’uncu sırada yer aldı. Kurucusu veya ortağı kadın olan şirketlerin cirolarına göre sıralandığı listede bir önceki yıl 14’üncü sırada olan Açık, Seza Çimento ve Beton Grubu kurucusu olarak ilk 10 içerisine girdi. Açık aynı zamanda beş yıl üst üste bu listeye girme başarısını gösterdi.

 

Prof. Dr. Yasemin Açık: “Şirketimizi yeşil ve dijital dönüşüm odağında geleceğe taşıyoruz“

 

2016 yılında kurulan Seza Çimento’nun her geçen yıl yükselen bir ivme yakaladığını söyleyen Prof. Dr. Yasemin Açık, “Seza Çimento olarak 500 kişiye istihdam sağlarken tedarikçilerimiz, diğer paydaşlarımız ve aileleri ile birlikte yaklaşık 10 bin kişinin hayatına dokunuyoruz. Başta Avrupa, Güney Amerika, Batı Afrika ve Orta Doğu pazarları olmak üzere yaptığımız ihracatla bölge ve ülke ekonomisi için katma değer yaratıyoruz. Bu dönemde de önceliğimiz insan kaynağımıza yönelik yatırımlar ile birlikte yeşil ve dijital dönüşüm kapsamında şirketimizi geleceğe taşımak olacak. Yeşil dönüşüm tarafında yenilenebilir enerji ve enerji depolama yatırımları gerçekleştiriyor, aynı zamanda çok daha çevreci bir ürün olan yeşil çimento üretimimizi artırıyoruz. Dijitalleşme tarafında ise Endüstri 4.0 odağında kurduğumuz fabrikamızda üretimden kalite kontrole, satın almadan yönetime kadar tüm süreçlerimizi dijitalleştiriyor, enerji maliyetlerini azaltan ve minimum arıza duruşu ile verimli bir üretim yapılmasını sağlayan son teknolojiyi içeren sistemler kullanıyoruz. Bu çalışmalarımız neticesinde ülkemize daha fazla değer katarak Fast Company Türkiye listesinde her sene daha da yükselmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

“En büyük motivasyonlarımdan biri kadınları her alanda görünür kılmak”

 

Çimento sektörünün ‘erkek egemen’ bir sektör olarak görüldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Açık, “Sektöre girmeye karar verdiğim zaman bu algının farkındaydım ancak bir an bile tereddüt etmedim. Çünkü yaptığım fizibilite çalışmaları, bölgede bir çimento fabrikasına ihtiyaç olduğunu gösteriyordu. Ayrıca ben tüm sektörlerin ve işlerin cinsiyetsiz olduğuna inanıyorum. Fabrika açıldıktan ve özellikle başarılı olduktan sonra önyargıların tek tek kırıldığını gördüm. Zaten en büyük motivasyonlarımdan biri kadınların her iş alanında rahatlıkla çalışabileceğini göstermek, kadınları görünür kılmaktı. Fabrikamızda da farklı departmanlarda çalışan kadın çalışan sayımız artıyor. Doğu Anadolu gibi kadın istihdamının düşük olduğu bir bölgede, üstelik ‘erkek işi’ olarak görülen bir sektörde kadın istihdamını artırmak önemli ancak önümüzde uzun bir yol olduğunun da farkındayız. Hedefimiz her alanda toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak” diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
ELAZIĞ BELEDİYESİ’NDEN LARVA İLE MÜCADELE

ELAZIĞ BELEDİYESİ’NDEN LARVA İLE MÜCADELE

24-04-2024 - GÜNCEL

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI DR. ENES EMİNOĞLU’NU AĞIRLADI

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI DR. ENES EMİNOĞLU’NU AĞIRLADI

22-04-2024 - GÜNCEL