Elazığ Fırat Üniversitesinden Gazze’ye destek

Elazığ ÜniAK teşkilatı ve Fırat Üniversitesi öğrencileri, Gazze’de yaşanan katliam ve ABD’nin Yale Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduklarını belirterek destek açıklamasında bulundu.

GÜNCEL - 02-05-2024 15:54

Dünya ve Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ Fırat Üniversitesi'nde de öğrenciler Elazığ ÜniAK teşkilatı öncülüğünde toplanarak Gazze'de yaşanan katliamlara karşı bir destek açıklaması yaptılar. Yapılan açıklamada ABD'nin Yale Üniversitesi'nde ki öğrencilerinin yanında olduklarını da ifade ettiler. Açıklamaya Elazığ AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm, Elazığ AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve yönetimi Burcu Tüver, Elazığ AK Parti Merkez İlçe Başkanı ve yönetimi Hasan Çalışkan, Elazığ AK Parti Gençlik Kolları İl Üniversiteler Başkanı Samet Babamir ve öğrenciler katıldı.

 

 

1948’den bugüne kadar milyonlarca masum ve mazlum Filistinliyi göçe mecbur ettiğini dile getiren Elazığ AK Parti Gençlik Kolları İl Üniversite Başkanı Samet Babamir, ‘’7 Ekim 2023 itibariyle tarihin akışı içerisinde insanlığın utanç tablosu olarak değerlendirileceği bir soykırım halini almıştır. 209 gündür çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeksizin 35 b'n kişinin İsrail barbarlığı tarafından katledildiği binlerce kişinin evinden, yurdundan göçe sürüklendiği, kundaktaki bebeklerin bombardımanlar sonucunda enkaz altında can verdiği bir soykırım yaşanmaktadır. İnsanlığın yaşadığı acıları; canı yananın rengine, dinine ve diline göre tasnif etmeyi, kınamayı ve lanetlemeyi kendisine paye bilen iki yüzlü egemen güçler ile uluslararası örgütler ise vahşeti yaşatan İsrail olunca bir kez daha sessiz kalmayı, katledilen bebeklerin görüntülerine karşı gözlerini kapatmayı, masum kadınların feryatlarına karşı kulaklarını tıkamayı tercih etmişlerdir. Özellikle geçtiğimiz hafta ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösteriler dünya genelinde onurlu duruşun başkaldırı fitilini ateşlemiştir. ABD genelindeki onlarca kampüse yayılan ve bu insani duruşu derslerini iptal ettirmek, disiplin soruşturmasına sevk edilmek hatta tutuklanmak pahasına sergileyen, eylemlere katılan, sesini yükselten tüm kardeşlerimize AK Partii Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı olarak yürekten teşekkür ediyoruz. Bizlerde, vicdan sahibi her bir genç gibi AK Parti Gençlik Kolları olarak Gazze’de yaşanan katliama karşı on binlerce gencin katılımıyla ilk günden bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz SAYSTOP eylemlerimize, boykot çağrılarımıza ve yardım faaliyetlerimize ara vermeksizin devam edeceğimizi ve Gazze halkının çığlığına ses veren herkesin farklılıklarına bakmaksızın yanında olmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Günün Diğer Haberleri