GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-11-2023 17:23

Elazığ’da "Küresel Tehdit Uyuşturucu" paneli düzenlendi

Elazığ Kent Konseyi ev sahipliğinde "Küresel Tehdit Uyuşturucu" konulu konferans Emekli Jandarma Kıdemli Albay Dr. Burhanettin Şenli’nin katılımıyla düzenlendi.

Elazığ’da

Elazığ Kent Konseyi, uyuşturucu konusunda önemli bir panele öncülük etti. Emekli Jandarma Kıdemli Albay Dr. Burhanettin Şenli’nin konuşmacı olarak katıldığı "Küresel Tehdit Uyuşturucu" konulu konferans Elazığ’da düzenlendi. Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen konferansa katılım yoğun oldu. Panele konuşmacı olarak katılan Emekli Kıdemli Albay Şenli, uyuşturucu ile mücadelenin önemine dikkat çekerek alınacak önlemler hakkında uyarılarda bulundu. Dr. Şenli, uyuşturucu ile mücadelede en büyük görevin ailelere düştüğünü ifade etti.

 

Uyuşturucuyla mücadele konusunun bir bekâ sorunu olduğunu ifade eden Emekli Albay Şenli, “Ülkemizde ve dünyada bir bekâ meselesi haline gelen küresel bir tehdit olan uyuşturucu ile ilgili toplumu ve aile bilinçlendirmek üzere yaptığım araştırmaları Elazığ halkıyla paylaşıp, gençlerimizi bu tehlikeden uzaklaştırmak için alınacak tedbirleri anlatmaya çalışacağım. Uyuşturucu; çok ciddi bir tehlike haline geldi. Bazı uyuşturucu türleri özellikle ülkemizde gençlerimizi yok etmek maksadıyla çok ucuz satılmaya başlandı. Kanuni tedbirler alındıkça yeni yeni uyuşturucu türleri üretiliyor. Ülkemizi uyuşturucudan koruyalım. En önemlisi polisiye tedbirlerden ziyade toplumumuzun eğitilmesi. En önemli husus ailenin bilinçlendirilmesi, özellikle de kadınlarımız bilinçlendirilmesi gerekiyor. Kadın eğitimimize çok önem vermemiz lazım. Asıl mücadele oradan başlıyor. Çünkü uyuşturucuya yakalandığı zaman; bir ferdin ömür ortalaması 36 yıla düşüyor. Çok acı bir tablo kurtuluş neredeyse imkansız hale geliyor” ifadelerini kullandı.

 

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Kadri Septioğlu, “Biz Elazığ Kent Konseyi olarak şehrimizdeki sorunlara çözüm üretmek ve ortadan kaldırmak adına çalışmalar yapıyoruz.  Çağımızın hastalığı olan uyuşturucu kullanımı da önemli bir konuydu. Bu nedenle amacımız çocukları uyuşturucudan uzak tutmak. Bu konuda ebeveynlerin ve okul idareciler öğretmenleri bilgilendirmek adına bu amaçla bu semineri düzenledik. Bu alanda da dalında Kıdemli Albay Dr.  Burhanettin Şenli hocamızın çeşitli kitaplar ve konferansları olduğu için bizi kırmadı geldiği için teşekkür ediyoruz. Halkımızın gösterdiği teveccühten dolayı da teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle uyuşturucuya yakalanmış çocukların, gençlerin anne babaları bazen inkar yoluna saklama yoluna giderler ya da aşırı tepki verirler. Bunlar aslında o çocuğu kurtarmadığı gibi daha da derine iten yanlış davranışlardır. Bu tür davranışlardan uzak durup hemen bir uzman yardımına başvurup gerek psikolojik gerekse tıbbi müdahaleleri almakla ilgili yürütmeleri gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

AdminAdmin