Advert

Code-23'te Eğitimler Başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı ile Fırat Üniversitesi işbirliğinde “Code-23 Fırat Yazılım Atölyesi Projesi” kapsamında ilk etap eğitimleri başladı.

EĞİTİM - 23-08-2023 10:34

Code-23'te Eğitimler Başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen projede, ilk etapta başvuranlar arasından seçilen 70 kişiye mobil programlama, iş analistliği, yapay zekâ ve web programlama eğitimleri verilmeye başlandı.

Fırat Üniversitesinde verilen eğitim programına katılan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, günümüz dünyasında katma değeri yüksek olan yazılım/bilişim alanındaki nitelikli insan kaynağı ihtiyacının diğer mesleklerden çok daha hızlı değişmekte olduğunu söyledi.

Projenin amacının yazılım/bilişim alanına uyumlu lisans programlarından mezun veya lisans eğitimine devam eden katılımcıların seçilmiş trend yazılım/bilişim konularında uzmanlaştırılması olduğunu kaydeden Yoğunlu, “Fırat Üniversitemiz yazılım ve bilişim konularında ülkemizin önemli üniversitelerinden bir tanesi. Projenin dolaylı bir amacı da güçlü potansiyele sahip bölgede, nitelikli istihdama katkı sunacak bir kümelenmenin kurulmasıdır” ifadelerini kullandı.

Yoğunlu, öte yandan projeyle kalkınma planı doğrultusunda bölgede genç istihdamın artmasını, üniversite sanayi iş birliğinin güçlendirilmesini ve ihraç edilebilir hizmet üretiminin oluşmasının da sağlanacağının altınız çizerek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Projemizle Elazığ ilimizin Doğu Anadolu Bölgesinde yazılım/bilişim odaklı bir cazibe merkezi olması hedeflenmektedir. Sürdürülebilirlik ve büyüme hedefleri doğrultusunda, proje kapsamında 5 yıllık perspektifte 3000’e varan katılımcının doğrudan eğitim ve sertifikasyon süreçlerinden geçirilmesi ve katma değeri yüksek, nitelikli iş gücüne katılması hedeflenmektedir.”

Eğitim programına katılım sağlayanlara başarılar dileyen Yoğunlu, bundan sonra da eğitim programlarının devam edeceğini ifade etti.

Ziyaret programında konuşan Proje Koordinatörü Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Karatabak da Fırat Kalkınma Ajansı ile birlikte güzel bir projeye imza attıklarını belirterek, projeye desteklerinden dolayı Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu’ya teşekkür etti.

Proje Koordinatörü Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Ulaş ise eğitim programının çok verimli geçtiğini ifade ederek, projenin gençlerin istihdamına katkı sağlayacak olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
FIRAT ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE’DE İLK 10’A GİRDİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE’DE İLK 10’A GİRDİ

20-12-2023 - EĞİTİM

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TARİHİ BAŞARISINI DEVAM ETTİRDİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TARİHİ BAŞARISINI DEVAM ETTİRDİ

21-11-2023 - EĞİTİM