Advert

FIRAT ÜNİVERSİTESİ DÜNYANIN EN BÜYÜK EĞİTİM ZİRVESİ NAFSA 2023’E KATILDI

Fırat Üniversitesi, Washington’da düzenlenen ve dünyanın en büyük eğitim zirvesi konumunda olan “2023 NAFSA Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarı”na katıldı.

EĞİTİM - 19-06-2023 18:47

FIRAT ÜNİVERSİTESİ DÜNYANIN EN BÜYÜK EĞİTİM ZİRVESİ NAFSA 2023’E KATILDI

Türkiye'den 16 üniversite, dünyanın en büyük uluslararası eğitim zirvesi olarak bilinen Uluslararası Eğitimciler Derneği (NAFSA) Yıllık Konferansı ve Fuarı'nda yer aldı. "Kapsayıcı Bir Geleceğe İlham Verme" temasıyla bu yıl 75'incisi düzenlenen NAFSA Yıllık Konferansı ve Fuarı, ABD'nin başkenti Washington'da gerçekleştirildi. Programa; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Karabatak katıldı.

Yükseköğretimde yeni trendler, zorluklar, inovatif yaklaşımlar ve uluslararasılaşma gibi alanlarda seminerler, çalıştaylar ile toplantıların düzenlendiği ve 4 gün süren fuarda, üniversite rektörleri, uluslararası ofis yöneticileri ve uluslararası eğitim programlarının yöneticileri başta olmak üzere bu alanda çalışan profesyoneller bir araya geldi.

Fırat Üniversitesi fuarda Türkiye'de sunulan inovatif, kapsayıcı ve çeşitliliğe vurgu yapan yükseköğrenim hizmetlerini uluslararası paydaşlara tanıtma ve uluslararası iş birliklerini geliştirme fırsatı buldu.

Gerçekleştirilen programla ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Türkiye’den 16 üniversitenin katıldığı 2023 NAFSA Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarı’nda Üniversitemizin ve şehrimizin tanıtımını gerçekleştirdik. İkili görüşmeler de yaparak öğrenci adaylarını Türkiye’ye ve Elazığ’a davet ettik. Üniversitemizin uluslararası alanda elde ettiği başarıları anlatma fırsatı bulduk. Fırat Üniversitesi sadece yurt içinde değil, yurt dışında da adından sıkça söz ettirecek üniversiteler arasında olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
FIRAT ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE’DE İLK 10’A GİRDİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE’DE İLK 10’A GİRDİ

20-12-2023 - EĞİTİM

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TARİHİ BAŞARISINI DEVAM ETTİRDİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TARİHİ BAŞARISINI DEVAM ETTİRDİ

21-11-2023 - EĞİTİM