Advert

FIRAT’TA MEZUNİYET HEYECANI Bölümlerini derece ile bitiren mezunlar için Derece Ödülleri Töreni düzenlendi

2022--2023 Akademik Yılı’nın sona ermesi ile birlikte üniversiteleri de mezuniyet heyecanı sardı. Bu heyecanın coşku ile yaşandığı üniversitelerden biri de Fırat Üniversitesi oldu. Hafta başından bu yana fakülte ve yüksekokulların düzenlediği mezuniyet törenleri Rektörlük tarafından düzenlenen Derece Ödülleri Töreni ile taçlandırıldı.

EĞİTİM - 23-06-2023 14:50

FIRAT’TA MEZUNİYET HEYECANI Bölümlerini derece ile bitiren mezunlar için Derece Ödülleri Töreni düzenlendi

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle, bölümlerini derece ile bitiren başarılı öğrenciler ödüllendirildi.

 

Elazığ Vali Vekili İsmail ALSANCAK, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal ÜSTÜNDAĞ, Prof. Dr. Soner ÖZGEN, Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan AKPINAR, ETSO Başkan İdris ALAN’ın katıldığı törene Fırat Üniversitesi öğretim elemanları ve mezun öğrencilerin aileleri de büyük ilgi gösterdi.

 

Program İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları şiir dinletisi ile başladı.

 

Öğrencilere Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Mustafa ÖZTÜRK eşlik etti.

 

Şiir dinletisinin ardından 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybeden 37 öğrenci için Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hazırlanan VTR izletildi. Duygu dolu anların yaşandığı programda davetliler gözyaşlarına boğuldu.

 

Törenin açış konuşmasını, Fırat Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı mezunları adına Eğitim Fakültesi öğrencisi Ceren SARIKAYA yaptı.

 

SARIKAYA’dan sonra öğrencilere hitap eden Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ önemli mesajlar verdi.

 

Fırat Üniversitesi’nin verdiği eğitimin kalitesi, yaptığı bilimsel araştırmaların sayısı ve kalitesi ile toplumsal katkı sağlamada Türkiye’nin en başarılı 17 üniversitesi arasında yer alan bir Araştırma Üniversitesi olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ, “Üniversitemiz verdiği eğitimin kalitesi ile ilimize ve bölgemize sunduğu sağlık ve danışmanlık hizmetleri açısından Türk Yükseköğretim sistemi içerisinde adına yakışır bir seviyeyi yakalamıştır. Üniversitemiz; Aralık 2021 tarihi itibariyle ülkemizin en iyi üniversiteleri arasında yerini alarak “Araştırma Üniversitesi” unvanını kazanmıştır” dedi.

 

Program, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında dereceye giren mezun öğrencilere başarı belgeleri ve ödüllerinin verilmesi ile devam etti.

 

Törenin sonunda ise başarılı öğrenciler, keplerini havaya fırlattı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
FIRAT ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE’DE İLK 10’A GİRDİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE’DE İLK 10’A GİRDİ

20-12-2023 - EĞİTİM

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TARİHİ BAŞARISINI DEVAM ETTİRDİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TARİHİ BAŞARISINI DEVAM ETTİRDİ

21-11-2023 - EĞİTİM