GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-07-2023 16:20

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Mesajları

Elazığ İl Protokolü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Mesajları

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında; “Türk milletinin yeniden dirilişinin ve şahlanışının destanı olan 15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gündür. Bugün milletçe hem hüznü hem de büyük bir onur ve gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz. 15 Temmuz gecesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanlara inerek güvenlik güçlerimizin yanında yer alan Milli İrade Kahramanları hain darbe girişimini dünyada eşine az rastlanır bir mücadeleyle bertaraf etmiştir. Tarih boyunca bu iradeyi test etmek isteyenleri milletimiz, imkân ve şartlar ne olursa olsun mutlak bir hezimete uğratmıştır. Türkiye karanlık bir geceden aydınlık bir güne uyanırken tüm dünya mazlumlarına da umut ışığı olmuştur. Türkiye Yüzyılının Kahramanlarının verdiği bu büyük destansı mücadele asla unutulmayacak ve daima hatırlanmaya devam edecektir. Devletimiz, aziz milletimizden aldığı güçle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara karşı mücadeleden asla taviz vermeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde demokrasi destanı’nı yazan bütün kahramanlarımızı gönülden yâd ediyor, şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor; gazilik şerefine erişen kahramanlarımıza sağlık ve sıhhat diliyorum” dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında; “Bugün, devletimizin bekası için aziz milletimizin topyekûn kararlılığıyla attığı cesur adımlar neticesinde kazanılan ve bir kahramanlık haline gelen destansı mücadelenin yedinci yıl dönümü. Terör örgütü FETÖ’ye bağlı vatan hainlerinin teşebbüs ettiği 15 Temmuz hain darbe girişimi; ülkesine, demokrasisine, anayasal düzenine, özgürlüğüne ve ‘Güçlü Türkiye’ idealine sahip çıkan aziz Milletimizin cesaret ve feraseti ile bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü milli iradenin milli birlik ve beraberliğimizin kuruluş ruhuyla yeniden inşa edildiği kutlu bir zaferin dönümüdür. Bu zafer şehit ve gazilerimizin üstün cesareti gazi milletimizin büyük fedakârlıklarıyla elde edilmiştir. 15 Temmuz 2016’da vatanın ve milletinin istiklal ve istikbali için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla birlikte genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle sokağa çıkan milletimiz, kendilerine doğrultulan silahlara ve üzerlerine sürülen tanklara gereken cevabı vermiş, bağımsızlığı için tek yürek olmuştur. Aziz milletimiz bin yıllık şanlı tarihinin her aşamasında istiklal mücadelesinden asla taviz vermeyerek hür ve onurlu yaşamıştır. Gerek kurduğumuz devletler ve inşa ettiğimiz medeniyetler gerekse geliştirdiğimiz kültür ile bağımsız bir topluluk olarak hayatımızı sürdürmek milletçe kadim şiarımızdır. Bu vesileyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, o zafer gecesinde şahlanan gazilerimize ve tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

 

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında; “Öncelikle Vatanını ve milletini müdafaa eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Türk milleti gazi bir millettir. 'Ölürsem şehit, kalırsam gaziyim' diyen soylu iradeyi teslim alacak güce henüz dünya üzerinde tesadüf edilmemiştir. Nice ateş çemberleri yarılarak bugünlere ulaşılmıştır. 7 yıl önce Türkiye işgal edilecekti. Az kalsın emek emek bugünlere gelen Türkiye Cumhuriyeti tarih sahnesinden silinip gidecekti. Milli birlik ruhu FETÖ'yu durdurmuştur. Özlemini çektiğimiz kardeşlik duygusu ayağa kalkarak, hainliğin önü perdelenmiştir. FETÖ Türkiye tuzak kurmuştur. 'Vatanı koruyoruz' bahanesiyle ihanet etmenin alt yapısını oluşturmuş müdahale için uygun zamanı kollamıştır. Dolayısı ile, 15 Temmuz'dan ibret almak lazımdır. Siyasi düşüncesi parti aidiyeti ne olursa olsun herkesin ortak gayesi Türkiye'nin varlığı bağımsızlığı üzerinde mutabakat sağlamak olmalıdır. Devletin ve milletin bekası her türlü arayışın önündedir. Samimiyet ve inançla vurgulamak isterim ki etrafımız kuşatılmışken siyasi çekişmeler en çok uzak durmamız gereken mayınlı alanlardır. Türk milleti 15 Temmuz akşamından itibaren nasıl kucaklaşıp demokrasinin namusunu müdafaa ettiyse ülkenin istikbalini de müdafaa edecektir. İşte Cumhur İttifakı ruhu buradan doğmuştur. Türk vatanını kutsal kabul edecek şekilde iç ve dış mihraklarla karanlık ilişkinin olmadığı aydınlık ve temiz fikri yapıya sahip büyük bir ülkeyiz. Ve bu ilelebet devam edecektir. Bu düşüncelerle Aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Tüm halkımızın Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyorum” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; “15 Temmuz ihaneti, tarihimiz boyunca yaşadığımız en karanlık ihanettir. İçimizdeki hainlerin; yurt dışı uzantılarıyla birlikte milli irademizi, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan hain kalkışması, tarihi destanlarla dolu aziz milletimizin şanlı direnişiyle geri püskürtülmüştür. Vatan topraklarının dört bir yanında milletimiz tek yürek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla kıyama kalkarak, istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır. Bu şanlı direniş tarihe altın harflerle yazılırken, milletimizin istiklaline ve istikbaline karşı her türlü girişime canıyla kanıyla fırsat vermeyeceğini bir kez daha haykırmıştır. Yüz yıl geçse dahi tıpkı Çanakkale ruhu gibi 15 Temmuz ruhunu nesilden nesile taşıyacak, yaşadığımız ihaneti unutmayacak, unutturmayacağız. Aziz milletimizin destansı bir kahramanlık sergilediği 15 Temmuz destanının 7. yıl dönümünde başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

 

AdminAdmin