GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-04-2023 11:44   Güncelleme : 23-04-2023 11:50

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajları

Elazığ il protokolü, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 103'üncü yıl dönümü ve Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayımladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajları

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Milli egemenliğimizin sembolü, kurtuluş mücadelemizin ve demokrasi tarihimizin en önemli kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yılında gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm milletimize ve istikbalimizin yegâne teminatı olan çocuklarımıza kutlu olsun. Çocuklarımızın ulusal bağımsızlığın teminatı olduğunu her fırsatta dile getiren Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, dünyanın hiçbir ülkesinde yapılmayanı yaparak Millet Meclisinin açıldığı günü çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir. Tüm dünya çocuklarıyla el ele kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklara verdiğimiz değerin en güzel tezahürüdür. Sevgili Çocuklar, Sizler; milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızın güvencesi ve egemenliğimizin teminatısınız. Şehit kanlarıyla sulanan bu cennet vatanın gelecek sahipleri sizlersiniz. En önemli göreviniz: Milli ve manevi değerlerimizi, inancımızı milli birlik ve beraberliğimizi korumak; yaşamak ve yaşatmaktır. Güçlü Türkiye sizlerin omuzlarında yükselecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 hepimiz için büyük önem arz etmektedir. Cumhuriyetimizi bulunduğu noktadan daha ileriye taşımak ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha güçlü bir Türkiye’de yaşamaları için, milletimizden aldığımız güçle çalışmaya devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnetle anıyor; aziz milletimizin ve varlıklarıyla hayatımıza neşe katan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Yüce milletimizin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 103. açılış yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletin gücünü temsil eden bu şanlı günü yine sevginin, masumiyetin ve umudun gerçek temsilcileri olan çocuklara bayram olarak armağan etmesini çok kıymetli ve anlamlı buluyorum. Geleceğin teminatı evlatlarımızın ve bütün dünya çocuklarının tek evrensel bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Bizler vatanına milletine hayırlı, bayrağını seven, aklın ve bilimin ışığında ilerleyen, meraklı, heyecanlı ve sevgi dolu çocuklar yetiştirmek için her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elazığ Belediyesi olarak çocuklarımızın sağlıklı ve özgüvenli bireyler olması için hem eğitim hayatlarına hem de sosyal hayatlarına katkı sunacak birçok kültürel ve sportif faaliyet gerçekleştirerek onları geleceğe hazırlıyoruz. Mutlu ve güçlü bir toplum için kırmızı çizgimiz olan çocukların ve onların donanımlı yetiştirilmesinde asla yadsınamayacak bir rol üstlenen kadınlarımızın huzur içerisinde bir yaşam sürmesi için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Ekiplerimiz, depremin gölgesinde kutladığımız bu özel günlerde çocuklarımızın yüzlerinde tebessüm oluşturabilmek için hem deprem bölgelerinde oluşturduğumuz psikososyal destek çadırlarımızda hem de ilimizde çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza da sağlıklı ve başarılı bir ömür diliyorum. Bütün çocukları gözlerinden öpüyorum” dedi.

 

AdminAdmin