GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-07-2023 10:30   Güncelleme : 27-12-2023 01:35

Abdullah Çınar: Depremzedelerin Ek MTV’den muaf tutulmasına yönelik çağrılarımız karşılık buldu!

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Elazığ Şube Başkanı Abdullah Çınar, TBMM’de kabul edilen Torba kanun teklifinde Elazığ’ın da dahil olduğu Kahramanmaraş merkezli depremlerde Mücbir Sebep İlan edilen şehirlerde EK MTV ihdasından muaf tutulmasını olumlu karşıladıklarını belirtti.

Abdullah Çınar: Depremzedelerin Ek MTV’den muaf tutulmasına yönelik çağrılarımız karşılık buldu!

Ek Motorlu taşıtlar Vergisi ihdasının Elazığ’ın da dâhil olduğu 11 il için doğrudan iptali için geçtiğimiz hafta gerçekleştirdikleri çağrının olumlu değerlendirilerek depremden etkilenen bölgelerin ek MTV ihdasından muaf tutulması kararını olumlu karşıladıklarını belirten Çınar, Mücbir sebep kapsam süresinin uzatılma talebini yineledi.

 

1win giriş

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığınca Vergi Usul Kanunu kapsamında "mücbir sebep hali" ilan edilen yerlerde; deprem tarihi itibarıyla kayıt ve tescilli olan taşıtlar, deprem nedeniyle yıkılan veya ağır ya da orta hasarlı hale gelen binaların maliklerine ait taşıtlar, depremlerde ağır hasar görerek kullanılamaz duruma gelen taşıtlar ile deprem nedeniyle eşi veya birinci derece kan hısımlarından birini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar ek MTV'den müstesna olarak belirlenmesinden memnuniyet duyduklarını belirten Çınar, "Başta Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız sayın İdris Alan olmak üzere, bu konuda çağrıda bulunan şehrimizin STK'ları ve diğer tüm dinamikleri ile gerçekleştirdiğimiz ortak sese kayıtsız kalmayarak gerekli adımların atılmasına ön ayak olan ilimizin değeerli milletvekillerine teşekkürlerimi iletiyorum." dedi.

 

Çınar: Mücbir Sebep Kapsam Süresi Yıl Sonuna Uzatılması Talebini Yineledi

 

Kısa bir süre sonra kapsam tarihi sonlanacak olan Mucbir sebep kapsamı süresinin uzatılması çağrısını da yineleyen Çınar; Çınar; "Bildiğiniz üzere; 06.02.2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinde, depremden etkilenen Aziz şehrimiz Elazığımız'da Elazığ kamuoyunun ciddi çabaları sonucu Bakanlığımız tarafından mücbir sebep hali ilan edilmeye uygun bulunmuştu. Bu kapsamda, ilimizde deprem tarihi itibarıyla mükellefiyet kaydı bulunan mükelleflerin, bu mükellefiyetleri nedeniyle vergi kanunlarının uygulanması bakımından 06.02.2023 ila 31.07.2023  tarihleri arasında mücbir sebep halinde olduğu kabul edilmişti.Bu tarihin de sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Bu sürenin yıl sonuna kadar uzatılmasının şehrimizin ekonomisi adına elzemdir. MTV muafiyet çağrımıza kayıtsız kalmayan hükümetimizin bu konuda da gereğini yapacağına inanıyoruz. " dedi.

AdminAdmin