GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-10-2022 18:44

Ahıska Türkü 80 çocuk sünnet ettirildi

Elazığ'da Valilik tarafından Ukrayna'daki savaştan kaçıp Elazığ'a getirilen Ahıska Türkü 80 çocuk sünnet ettirilerek şölen düzenlendi.

Ahıska Türkü 80 çocuk sünnet ettirildi

Elazığ Valiliği ve Dünya Ahıskalı Türkler Birliği (DATÜB) işbirliğinde, Ukrayna’da devam eden savaş nedeniyle Elazığ’a tahliye edilen ve Aşağı Demirtaş geçici konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türklerindem 80 çocuk için sünnet şöleni düzenlendi. Şölene Elazığ Vali Yardımcısı Abdulkerem Abasoğlu, Dünya Ahıskalı Türkler Birliği Genel Sekreteri Fuat Uçar ve Ahıska Türkleri katıldı. Saygı duruşuyla başlayan şölende Ahıska Türkü çocuklar İstiklal Marşı ve şiir okudu. Daha sonra şölende emeği geçenlere plaket takdim edilerek mevlid okunmasıyla şölen sona erdi.

 

Elazığ Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu,"Biz burada 7/24 ekibimizle beraber sizlere layık olmak adına çok ciddi bir faaliyet gerçekleştiriyoruz. Birinci önceliğimiz sizlerin buraya burnu kanamadan getirilmeleri idi. Allah razı olsun DATÜB ve bakanlıklarımızın gerekli koordinesiyle biz bunu çok iyi bir şekilde burada sağladık. Çok şükür hiçbir sıkıntımız yok, sizleri burada görmekten, burada ağırlamaktan ayrıca gurur duyuyoruz, büyük bir onur duyuyoruz. Allah hepinizden razı olsun diyorum"dedi.

 

DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar ise,"Ukrayna Rusya Savaşı'nın başlaması itibariyle biz de bir çalışma içerisine girdik. Çok şükür şimdi insanlarımız Elazığ'da huzurlu bir şekilde savaşın, bombanın seslerinden uzak ve en önemlisi özgür bir şekilde bu Türk vatanında yaşıyorlar. Sağ olsun valiliğimiz burada 80 civarında çocuğumuzu sünnet olması için tespit etmişlerdi. Hem sünnet programını yapalım hem de Cumhuriyet bayramımızı beraber kutlayalım diye İstanbul'dan buraya geldik, bu coşkuyu yaşadık. Gördünüz gençlerimiz, çocuklarımız cıvıl cıvıl bir hayat yaşıyor. Onlarla beraber olalım diye geldik"diye konuştu.

AdminAdmin