GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-09-2023 16:30

Aksaray Mahallesi Yeni Mesire Alanı Vatandaşların Takdirini Topluyor

Elazığ Belediyesi tarafından şehrin dört bir yanında oluşturulan yepyeni yaşam alanları vatandaşlar tarafından büyük beğeni topluyor.

Aksaray Mahallesi Yeni Mesire Alanı Vatandaşların Takdirini Topluyor

Aksaray Mahallesi’nde atıl halde bulunan ve Elazığ Belediyesi tarafından sosyal donatılarla bir yaşam alanı kimliğine kavuşturulan yeşil alan, 7’den 70’e Elazığlıları ağırlıyor. Özellikle yaz aylarında vatandaşların yoğun olarak tercih ettikleri alan, hem spor yapmak isteyen hem piknik yapmak isteyen vatandaşların vazgeçilmezi oldu.

“KORKU ALANI DİYE TABİR ETTİĞİMİZ ALAN EĞLENMEYE GELDİĞİMİZ BİR ALAN HALİNE DÖNÜŞTÜ”

Mahallelerinin her bölgesinde hızlı bir değişim, dönüşüm yaşadığını aktaran Aksaray Mahalle Muhtarı Özcan Bal, “Şu an mesire alanı olarak kullandığımız alan geçmişte atıl durumdaydı. Öyle bir alandı ki vatandaşlarımız belli bir saatten sonra bu alandan geçemiyordu. Biz bu alanın bir dönüşüme ihtiyacının olduğunu Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na ilettik. Belediye Başkanımızla, mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın vakit geçirebileceği, piknik yapabilecekleri bir alan yapmayı düşünüyorduk. Daha sonra bu alanı yapmaya karar verdik. Bu alan içerisinde 50-60 yıllık çam ağaçları bulunuyor. Bu da bizim bu alanı mesire alanı yapmamıza vesile oldu. Çok güzel bir alan oluştu. Vatandaşlarımız artık buradan geçmeye çekinmiyorlar. Aksine çocukları ile buraya eğlenmeye geliyorlar. Bu alan içerisinde gençlerimizin spor yapabilecekleri basketbol sahası, futbol sahası, fitness aletleri ve oyun alanları var. Vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte mangal yapabilecekleri alanlar var. Yürüyüş alanları var. Burası artık vatandaşlarımızın aileleri ile güzel ve kaliteli vakit geçirebilecekleri bir alan haline geldi. Belediye Başkanımıza mahallemize, vatandaşlarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı mahallelim ve şahsım adına çok teşekkür ederim. Korku alanı diye tabir ettiğimiz alan bugün Belediye Başkanımız ve ekibi sayesinde çocuklarımızla birlikte eğlenmeye geldiğimiz bir alan haline dönüştü.” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR

Yapılan mesire alanından çok memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar ise Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na yapılan hizmetten dolayı teşekkür ettiler.

“DÖRT DÖRTLÜK BİR ALAN OLMUŞ”

“Buraya yapılan proje çok güzel. Bu alan hem çok güzel oldu hem yeşil oldu hem de temiz oldu. Vatandaşlar aileleri ile birlikte burada pikniğini yapabiliyor, çayını içebiliyor, çocukları park alanlarına oyun oynayabiliyor. Işıklandırmalarda dahil her ayrıntısı dört dörtlük bir şekilde yapılmış. Vatandaşlar ailesi ile rahatlıkla gelip vakit geçirebiliyor. Herhangi bir sıkıntı yok. Kimsenin kimseye bir zararı da yok. Çok güzel bir mangal alanı da yapmışlar. Dört dörtlük bir alan olmuş. Şahin Başkanımızın en güzel projelerinden biri de mahallelere kütüphanelerinin kurulmasıdır. Öğrencilerimiz oraya gidip sakin bir ortamda rahatlıkla ders çalışıp evlerine gidebiliyorlar. Çok güzel bir sistem. Yeni yapılan otobüs durakları çok işlevsel ve çok güzel olmuş. Yollarımız genişletildi. Çok güzel bir hizmet yapıldı. Araçlar yollardan rahatlıkla geçebiliyor. Kesrik’in yolları tek şeritliydi. Çift şeride çektiler ve yolları asfaltladılar. Çok güzel ve kullanışlı bir yol haline geldi. Güzel bir hizmet verdiler. Önceden burada böyle bir hizmet yoktu. Çalışmaları da hala devam ediyor.  Belediye Başkanımıza mahallemize yaptığı çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum.”

“BAŞKANIMIZ GÖREVE GELDİĞİ ZAMAN SAÇLARI SİMSİYAHTI ŞİMDİ ÇALIŞMAKTAN BEMBEYAZ OLDU”

“Bu mesire alanı özellikle biz kadınlar için çok güzel oldu. Önceden komşularımızla evde otururduk. Sadece ev ortamında oturuyorduk. Ama artık şimdi yeşilliğin içinde komşularımızla sabah kahvaltısı, öğle yemeği olsun yiyip içiyoruz. Hafta sonu da ailemizle akrabalarımızla gelip güzel vakit geçirebiliyoruz. Çok güzel bir mekan oldu. Sanayi Mahallesi’nden bile buraya geliyorlar. Sakin, temiz, güzel bir ortam. Bu mesire alanı mahallemize çok yakıştı. Kesrik ve Aksaray biraz daha köşede kalmış mahallelerimiz olduğu için bu gibi hizmetler buraya az yapılıyordu. Gecikiyordu. Belediye Başkanımıza bize böyle bir alan yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Başkanımızı tebrik ediyorum. Ben kendisinden memnunum. Başkanımız göreve geldiği zaman saçları simsiyahtı şimdi çalışmaktan bembeyaz oldu. Demek ne kadar çok çalışıyor ki ne kadar yoğun ki bu hale geldi. Elazığ’a yaptığı hizmetleri ne kadar söylersek az kalır.”

AdminAdmin