GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-11-2023 11:54

Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 86. yıl dönümü kutlandı

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Elazığ'a gelişinin 86. yıl dönümü törenle kutlandı.

Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 86. yıl dönümü kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 86. yıl dönümü öğretmenevi önünde düzenlenen törenle kutlandı.

 

Törene Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Evren, kurum müdürleri, askeri erkan, gaziler ve öğrenciler katıldı. Törende protokol, Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

 

Törenin ardından Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ve beraberindekiler Mustafa Kemal Atatürk'ün Elazığ'a gelişinde Öğretmenevinde konakladığı odayı gezdi. Program, Vali Toraman'ın şeref defterini imzalaması ve öğretmenevi içerisinde yaptığı incelemelerin ardından sona erdi.

 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Şeref Defteri’ni imzalayarak şunları yazdı, ‘’ Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve 100. Yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin Kurucusu Aziz Atatürk, hoşgörü ve sevginin, barış ve kardeşlikle yoğrulduğu kadim şehrimiz Elazığ’a teşriflerinizin 86’ncı yıl dönümünü büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurulmasının ardından çıkmış olduğunuz yurt gezilerinde Elazığ’a yer vermeniz, ilimiz adına bir gurur vesilesidir.  Bu aziz şehrin mert, yiğit ve vatanperver insanları o gün zat-ı âlilerinizi nasıl yüreğine bastıysa, bugün yine aynı hissiyat ve aynı özlemle manevi varlığınızı gönlünde yaşatmaktadır. Bugün bizler, üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle tarihimizden, medeniyetimizden, değerlerimizden, köklerimizden ve 100 yıllık Cumhuriyet’imizden aldığımız güçle çalışmaya devam ediyoruz. “En büyük eserim” dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti, açtığınız yolda bugün emin adımlarla ilerliyor ve ilerlemeye devam edecektir. Türk ve dünya tarihine yön veren zat-ı alinizi, kahraman silah arkadaşlarınızla birlikte vatan topraklarını kanlarıyla yoğuran tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun’’

AdminAdmin