GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-06-2021 14:46

Bakan Yardımcısı Işıkgece, Elazığ'da

Tarım Ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi. Üretici kadınlarınla buluşan Işıkgece, kadınları yarın yapılacak olan 'Kız Kardeşim Projesi' eğitimine davet etti.

Bakan Yardımcısı Işıkgece, Elazığ'da
"

Tarım Ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi. İl protokolü tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Işıkgece, ilk olarak Elazığ Valiliğini ziyaret ederek Vali Erkaya Yırık ile görüşmede bulundu. Işıkgece daha sonra Elazığ Belediyesi'ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile görüştü. Işıkgece ardından Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek sektör temsilcileri ile toplantı yaptı. Bakan Yardımcısı Işıkgece Milliyetçi Hareket Partisini ziyaret etmesinin ardından üretici kadınlar ile buluştu. 
 

Tarım Ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, konuşmasında üretici kadınları yarın yapılacak olan Kız Kardeşim Projesi eğitimine davet ederek şunları söyledi,"Burada yapılan işler bizim için çok kıymetli. Eskiden yapılan sanatların, kültürün gelecek kuşaklara aktarılmasına çok önem veriyoruz. Bu anlamda sizin yaptığınız çalışmaları bize çok ümit veriyor.  Bunların hepsi emekle, adım adım gelinen noktada özveriyle ve gönlünüzün sıcaklığıyla ortaya çıkardığınız şeyler. Kadın emeği bizim için çok kıymetli. Kadın bir şeyi yapmak isterse mutlaka yapıyor, içine ruhunu, güzelliğini katıyor ve ortaya çok iyi şeyler çıkıyor. Biz de bunların piyasalarda hak ettiği değeri bulabilmesi için uğraşıyoruz. Tarım il müdürlüğü kampüsünde bir eğitime başlıyoruz. Orada size daha detaylı bilgi vereceğim. Bu eğitimi çok önemsiyoruz. Yaptığınız çalışmaların kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması, piyasalarda hak ettiği değeri bulması, kırsal kalkınmanın sağlanması, kadınımızın cebinin para görmesi, bölgenin ekonomik kazanması açısından son derece önemli buluyoruz. Bu işe katkı sağlamak için biz de bir eğitim programı başlatıyoruz. Eğitim 2 gün sürecek. Valiliğimizden kadınlar için özel izin aldık. Pazar gününe kadar sürecek olan bu eğitimde bizlerle birlikte olacaklar. Orada gelişmemiz gereken alanlarla ilgili size vizyon vermeye, farklı konularda değer katmaya çalışacağız. Sizin yaptığınız değerli işlerin neler olduğunu öğreneceğiz. Adı "Kız Kardeşim" projesi. Proje burada bitmeyecek, kız kardeşliğimiz devam edecek. Bu ürünler piyasalarda hak ettiği değeri buluncaya kadar birlikte olmaya devam edeceğiz, bir ayağımız burada olacak"

Haberin Galerisi : Bakan Yardımcısı Işıkgece, Elazığ'da
AdminAdmin